Lengvosios atletikos garsenybių fiesta

Lengvosios atletikos gerbėjai šiandien po pietų turės galimybę Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione stebėti pasaulinio lygio garsenybių pasirodymą.

Čia antrus metus iš eilės rengiamos Europos lengvosios atletikos asociacijos (EAA) „Permit Meeting” serijos varžybos. Tuo pat metu Kauno stadione vyks ir tradicinis Virgilijaus Aleknos disko metikų turnyras, kuriame tituluotasis lietuvis konkuruos su rimčiausiais savo varžovais.

Atletai – iš 23 šalių

Varžybų rengėjų duomenimis, penkiolikoje rungčių turėtų varžytis apie 120 sportininkų iš 23 valstybių. Turnyrų išvakarėse didžioji dauguma sportininkų jau buvo pasiekę laikinąją sostinę. Šių metų varžybų biudžetas sudaro 600 tūkst. litų, didžioji jo dalis – 350 tūkstančių – skirta prizų fondui.

Pasak varžybų direktoriaus Virginijaus Daukšio, JAV sprinteriai į Kauną atvyko jau pirmadienį. „Ir iškart pradėjo rengtis varžyboms. Pasak V.Daukšio, amerikiečius sunku prisikviesti, ypač aukšto lygio sportininkus. Tad žiūrovai, stebėdami pasaulio garsenybių pasirodymus, turėtų patirti nemažai teigiamų emocijų.

Žvaigždės iš užsienio

Be geriausių mūsų šalies atletų, Kauno stadione išvysime iš labai toli atvykusias garsenybes. Tarp jų – šuolininką į tolį iš Jamaikos 32 metų Jamesą Beckfordą (asmeninis rekordas – 8,62 m), trisdešimtmetį JAV sprinterį Mickey Grimes (100 m – 9,99 sek.), 31-erių amerikietę Monique Hennagan, kurios asmeninis rekordas bėgant 400 m – 49,56 sekundės. Ne tik šiuos pasaulio čempionatų ir olimpinių žaidynių prizininkus matysime šiandien Kaune. Didžiausia intriga laukia disko metimo sektoriuje, kur neįkainojamas mūsų sporto turtas V.Alekna konkuruos su nuolatiniais ir rimčiausiais savo varžovais, tarp kurių bus ir estas Gerdas Kanteris bei vengras Zoltanas Kovago.

Visi tikisi rekordo

Virgilijus Alekna šį sezoną dalyvavo aštuoneriose tarptautinėse varžybose ir visas laimėjo. Paklaustas apie pagrindinį konkurentą, Virgilijus vakar per spaudos konferenciją sakė: „Manau, teks susirungti su G.Kanteriu. Dabar esu neblogos sportinės formos, o ar bus rekordas, lems trys dalykai. Čia reikia nedaug – geros sportinės formos, palankaus vėjo ir fortūnos. Jeigu viskas sutaps, bus ir rekordas.” Virgilijus tvirtino, esą nors ir žada sinoptikai lietaus, jo tikrai nebus. Pasak V.Aleknos, šįkart Kaune susirinko dešimt geriausiųjų, ir visi nori nugalėti.

„Laimėtojas gaus 7500 eurų. Verta pakovoti”, – sakė V.Alekna.

Be to, V.Alekna pripažino, kad geros varžybų rengimo sąlygos, kokių nėra Vilniuje, ir paskatino jį perkelti savo vardo varžybas į laikinąją sostinę.

Intriga laukia ir moterų šuolių į aukštį sektoriuje, kur susirungs dvi pajėgiausios mūsų šalies daugiakovininkės – Austra Skujytė ir Viktorija Žemaitytė.

Jau pelnė prestižą

Pasak Lietuvos lengvaatlečių rinktinės vyriausiojo trenerio Alekso Stanislovaičio, varžybos Kaune jau tampa prestižinėmis. „Pirmiausia todėl, kad jose jau galima vykdyti olimpinius normatyvus. Ir, žinoma, dėl dalyvių. Šiemet disko metimo sektoriuje matysime tai, ką mato olimpiadų ir pasaulio čempionatų žiūrovai”, – sakė A.Stanislovaitis.

„Permit Meeting Kaunas 2007” varžybų tvarkaraštis

Liepos 25 d. (trečiadienis)

16.15 Atidarymo ceremonija

16.30 100 m bėgimas M finalas

16.35 Ieties metimas M

16.45 Trišuolis V

16.50 100 m bėgimas V pusfinaliai

17.10 200 m bėgimas M

17.20 Šuoliai į aukštį M

17.25 800 m bėgimas V finalas

17.40 400 m bėgimas M

17.50 Ieties metimas V

17.55 100 m bėgimas V finalas

18.05 Šuoliai į tolį V

18.10 110 m barjerinis bėgimas V

18.25 800 m bėgimas M

18.40 4×100 m estafetė M

18.55 4×100 m estafetė V

19.00 Disko metimo dalyvių pristatymas V

19.15 3000 m kliūtinis bėgimas V

19.30 Disko metimas V

20.20 Uždarymo ceremonija

Bilieto į varžybas kaina – 10 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.