Talibai pasirengę aštuonis įkaitus korėjiečius išmainyti į aštuonis sukilėlius

Talibano kovotojai antradienį pranešė esantys pasirengę išlaisvinti 8 iš 23 Afganistane pagrobtų Pietų Korėjos piliečių mainais į aštuonių talibų paleidimą iš kalėjimo.
Islamistų judėjimas vyriausybei perdavė sąrašą sukilėlių, kurie turėtų būti paleisti iš kalėjimo, ir nurodys daugiau pavardžių, kai bus išlaisvinta pirmoji grupė, informavo talibų vadas Abdullah (Abdula), kurio kovotojai laiko įkaitus.

„Afganistano vyriausybės delegacijai perdavėme aštuonių talibų kalinių, už kurių išlaisvinimą mes paleisime aštuonis įkaitus, sąrašą”, – telefonu sakė Abdullah.

„Kai šie vyrai bus paleisti, mes atsiųsime kitų talibų pavardes ir paleisime tiek pat įkaitų”,- pridūrė jis.

Genties seniūnas Abdul Waheedas Mujadadi (Abdul Vahidas Mudžadadis), derybose su talibais atstovaujantis vyriausybei, patvirtino, kad sukilėliai perdavė jam kalinių sąrašą.

Tačiau A.W.Mujadadi negalėjo pasakyti, ar vyriausybė paleis kalinamus talibus.

„Derybos tęsiasi. Talibanas perdavė mums aštuonių talibų kalinių sąrašą ir reikalauja išlaisvinti šiuos vyrus mainais į aštuonių įkaitų paleidimą, – sakė jis. – Jie žadėjo, kad vėliau paleis daugiau įkaitų, kai bus išlaisvinti kiti kaliniai”.

Vyriausybė Kabule šio pranešimo kol kas nekomentavo.

Kovo mėnesį, kai už italų žurnalisto paleidimą vyriausybė sutiko išlaisvinti penkis talibų kalinius, Afganistano prezidentas Hamidas Karzai (Hamidas Karzajus) pareiškė, kad daugiau tokių sandėrių nebus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.