Dingusio vaiko rasti nepavyksta

Policija, kariuomenė, artimieji, kaimynai ir aplinkinių kaimų gyventojai daugiau nei savaitę nesėkmingai ieško uogauti išėjusio ir namo negrįžtančio aštuonmečio Anykščių rajono gyventojo.

Anykščių rajono Debeikių seniūnijos Aušros kaime gyvenančio Modesto Semėno pasigesta liepos 16-osios popietę. Pirmoji sunerimo berniuko mama Laimutė Semėnienė. Pasak kaimynų, ji ėmė belstis į jų namus ir klausinėti, ar šie nematė Modesto. Moteris teigė berniuką išleidusi į netoli namų esančią negyvenamą sodybą pasirinkti juodųjų serbentų. Išgirdę šią žinią kaimynai drauge su mama patraukė šios sodybos link. Tačiau berniuko ten nerado. Kiek palūkėjus apie dingusį vaiką nutarta pranešti Anykščių rajono policijai.

Pametė pėdsakus

Anykščių rajono policijos viršininkas Raimundas Razmislavičius LŽ teigė, kad į žinią apie dingusį vaiką buvo sureaguota iškart, jo paieškoms pasitelktas kinologas su šunimi. Pareigūnams buvo pavykę aptikti dingusio vaiko pėdsakus, tačiau vėliau tęsiant paieškas jų pasigesta. Tikėtina, kad šuniui susekti vaiko buvimo vietą sutrukdė tai, kad berniukas važiavo dviračiu.

Antrą paieškos dieną Aušros kaime ir jo apylinkėse dirbo daugiau nei 10 policininkų, jiems talkino nemažai vietos bei aplinkinių kaimų gyventojų. Pradėjus rinkti informaciją radosi keletas žmonių, mačiusių vaiką važiuojant dviračiu gana toli nuo gyvenamosios vietos. Kaimynai LŽ teigė manantys, kad berniukas galėjo pasiklysti – pasuko ne namo, o į priešingą pusę vedančiu keliu.

Užsidaręs ir nebendraujantis

Dingusį M.Semėną kaimynai apibūdino kaip mielą, tačiau nelabai sumanų ir nuo bendraamžių atsiliekantį vaiką. Pasak jų, berniukas užsidaręs, sunkiai bendraujantis, vengiantis žmonių. Kaimynai teigė, kad gyvenime sunkiai orientuojasi ir specialiąją mokyklą kadaise baigusi Modesto mama ir viena iš dviejų vyresnių jo sesučių. Būtent dėl mamos nenuovokumo ši negerianti ir vaikus pagal galimybes prižiūrinti šeima įtrauka į socialinės rizikos šeimų grupę, socialinis darbuotojas jai teikia pagalbą.

Tądien, kai berniukas dingo, jo tėčio Algio Semėno nebuvo namie – vyriškis talkino netoli Palangos namą įsigijusiam ir jį remontuojančiam verslininkui. Išgirdęs apie dingusį sūnų A.Semėnas grįžo namo ir puolė jo ieškoti.

Neaptiko ir kariuomenė

Trečią dieną po nesėkmingų paieškų Anykščių rajono policijos pareigūnai išsikvietė pasieniečių sraigtasparnį. Juo buvo išžvalgyti Anykščių, Utenos ir Kupiškio rajonų miškai. Bet vaiko ir vėl nerasta. Ketvirtą dieną miškus šukavo ir M.Semėno ieškojo iš Panevėžio iškviesti kareiviai, jiems talkino Utenos kariai savanoriai. Berniuko ir vėl nerasta.

R.Razmislavičius LŽ teigė, kad realiausia versija ta, kad berniukas pasiklydo. Tačiau tikrinamos ir kitos versijos. Pasak policijos viršininko, vakar Anykščių policija organizavo dingusio vaiko paieškas netoli jo gimtųjų namų esančiame Lipšio ežere.

Pasitelkė ekstrasensus

Dingusio berniuko kaimynai teigė, kad kaimo bendruomenė į berniuko paieškas buvo pasitelkusi ir ekstrasensus. Tačiau netradicinių galių turinčių vyrų apie Modesto dingimą pateikta informacija skiriasi. Pasak Aušros kaimo gyventojų, ekstrasensas iš Didžiasalio pareiškė, kad berniukas gyvas, tačiau jam būtina skubi pagalba. Panevėžietis ekstrasensas tikino, kad vaikas užmuštas arba užsimušęs. Šis vyriškis žadėjo atvykti į Anykščių rajoną ir padėti surasti jo žūties vietą.

Anykščių rajono policijos vadovas R.Razmislavičius teigė, jog jo vadovaujami pareigūnai su ekstrasensais ryšių nepalaiko. Ieškomas berniukas iki dingdamas vilkėjo žalią sportinį kostiumą, avėjo baltus batus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.