Argentinietiškas asado pagal E.Gimenezą

Lotynų Amerikos šokių pradininkas Lietuvoje, tango ir salsos mokytojas bei dainininkas argentinietis Eduardas Gimenezas (Juan Eduardo Gimenez) „Klaipėdos” skaitytojams pasiūlė pabandyti labai lengvai ir greitai ant atviros ugnies paruošiamą jautienos kepsnį – asado.

Patiekalui reikės:

jautienos filė, salotų lapų, pomidorų, česnakų, alyvų aliejaus, petražolių, druskos.

Paruošimo būdas:

jautienos filė supjaustoma didesniais gabalėliais, apšlakstoma aliejumi ir česnako padažu (tinka ir susmulkintos česnakų galvutės), pabarstoma druska ir kepama ant atviros ugnies. Iškepusi jautiena patiekiama didelėje lėkštėje su žaliais salotų lapais, petražolių šakelėmis, supjaustytais pomidorais.

Su kuo valgyti asado, galima pasirinkti pagal norus. Nors Eduardas minėjo tik daržoves, tačiau lietuviškam skrandžiui tiks ir ryžiai, bulvės ar duona.

Vaikystę ir paauglystę Argentinoje praleidęs E. Gimenezas maisto ruošą vadina patraukliu užsiėmimu, bet į virtuvę užsuka retai ir tik jam vienam žinomu laiku.

Nors prie lietuviškos virtuvės E. Gimenezas nelengvai adaptavosi, tačiau šaltibarščius ir virtinukus prisimena iš vaikystės.

„Kadangi mano močiutė – lietuvė, dar neužmiršau, kaip ji virdavo virtinukus su mėsos ar varškės įdarais. O šaltibarščius ir pats pasigaminti mokėčiau”, – šypsojosi pašnekovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.