Baltijos jūra stabdo narsuolį

Vidmantas Urbonas vakar dieną dėl prastų oro sąlygų išbuvo Olando saloje, Bodės miestelyje. 5 valandą ryto žadėjęs plaukti į Gotlando salą, dėl stipraus vėjo lietuvis tik vakare žadėjo nerti į Baltijos jūrą.

Dieną vėjas jūroje siekė 18 metrų per sekundę, o gūsiais – net 25 metrus. Bangos buvo 5 metrų aukščio ir ritosi iš priekio, nuo Gotlando salos. Iki jos panevėžiečio laukė 57 km jūros.

Plaukimas iš Olando salos į Gotlandą – pats sudėtingiausias visos kelionės etapas, čia susikerta dvi didelės srovės, pučia labai stiprus vėjas.

„Prognozės jau guodžia. Audra jūroje aprimo. Tas smarkusis ciklonas jau pasisuko į priešingą pusę – Stokholmo link. Jau kraunuosi daiktus ir iš viešbučio trauksime link jachtų”, – vakar po pietų Lietuvos žiniasklaidininkams sakė V.Urbonas.

„Plauksiu ir naktį”, – žadėjo narsuolis. Anot V.Urbono, priverstinis sustojimas plano nepakeitė. „Atsargai dar turime kelias dienas, nes planuojamas visas kelionės laikas yra aštuonios dienos. Vieną dieną jau praradome”, – kalbėjo ultratriatlono čempionas.

V.Urbonas sakė besijaučiąs puikiai, jokių nesklandumų, išskyrus nenumatytas oro sąlygas, kol kas neiškilo. „Nuotaika tikrai puiki. Nekantrauju greičiau plaukti, nes noriu namo”, – juokavo panevėžietis.

Sekmadienį sportininkas sėkmingai įveikė pirmąjį plaukimo etapą – 7 kilometrus iš Švedijos Kalmaro miesto į Olando salą.

Trečiuoju kelionės etapu plaukikas turės įveikti 145 km atstumą. Plaukimo finišas numatomas Latvijoje liepos 29 dieną.

Priminsime, kad V.Urbonas, ketindamas perplaukti Baltijos jūrą, – apie 209 km – siekia atkreipti visuomenės dėmesį į šios jūros užterštumą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.