Irake per sprogimus ir atakas žuvo mažiausiai 23 žmonės

Irake pirmadienį žuvo mažiausiai 23 žmonės, iš jų dvylika – per du užminuotų automobilių sprogimus Bagdade, pranešė saugumo pareigūnai ir medikai.
Du automobiliai su sprogmenimis centriniame Karados rajone sprogo kelių minučių skirtumu. Vienas sprogimas nugriaudėjo kelyje, o kitas buvo nukreiptas prieš pravažiuojantį policijos patrulį.

Per šiuos išpuolius žuvo mažiausiai 12 žmonių, įskaitant tris policininkus, o dar 38 žmonės, tarp jų nemažai moterų, buvo sužeisti, sakė saugumo pareigūnai ir sostinės Ibn Nafiso ligoninės medikai.

Kiek vėliau vietovėje netoli vadinamosios Bagdado žaliosios zonos, kurią kontroliuoja JAV pajėgos, sprogo trečia bomba, nusinešusi vieno žmogaus gyvybę ir dar tris sužeidusi.

Pasak Irako saugumo pareigūnų, bomba sprogo vos už 400 metrų nuo šios itin griežtai saugomos zonos, kurioje įsikūrusios JAV ir Didžiosios Britanijos ambasados, taip pat Irako parlamentas.

Per dar vieną pakelėje padėtos bombos sprogimą, įvykusį Bagdado centre, žuvo civilis gyventojas, o dar septyni buvo sužeisti, pranešė saugumo pareigūnai.

Be to, pirmadienį netoli sienos su Iranu sprogus pakelės bombai, žuvo penki irakiečių kariai, patruliavę tarp Badros ir Bela Druzo miestų, už 180 kilometrų į rytus nuo Bagdado.

Pietiniame Amaros mieste ginkluoti užpuolikai nušovė buvusį „Baath” partijos narį, pranešė policija.

Ginkluotiems užpuolikams kelyje netoli Iskandirijos miesto, esančio į pietus nuo Bagdado, apšaudžius pravažiuojantį automobilį, žuvo mašiną vairavęs vyras, o jo žmona buvo sužeista, pranešė vietos policijos pareigūnas.

Dar vienas policininkas žuvo per išpuolį prie policijos kontrolės posto Iskandirijos centre, sakė pareigūnas.

Pasak jo, miesto rytuose policija taip pat rado trijų kankintų ir nušautų vyrų kūnus. Kada jie buvo nužudyti, nežinoma.

Hilos mieste, už 100 kilometrų į pietus nuo Bagdado, ginkluoti vyrai nušovė advokatą Zaydaną al-Shammari (Zaidaną Šamarį), pranešė policijos leitenantas Karimas al-Amaris (Karimas Amaris).

Tuo tarpu JAV kariškiai informavo, kad pirmadienį per reidus visame Irake buvo nukauti mažiausiai devyni įtariami kovotojai, daugiau kaip dešimt jų buvo sulaikyta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.