Britanijoje neslūgsta didžiausias per 60 metų potvynis

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Gordonas Brownas (Gordonas Braunas) pirmadienį aplankė didžiausio per pastaruosius 60 metų potvynio nusiaubtas šalies vietoves.
Tūkstančiai žmonių tebėra įkalinti kaimuose ir miestuose, daugelis jų neturi švaraus vandens ar elektros.

Dideliems centrinės ir vakarų Anglijos plotams atsidūrus po vandeniu ir laukiant naujo lietaus, G.Brownas sraigtasparniu praskrido virš nukentėjusios Glosteršyro grafystės, o paskui susitiko su pareigūnais, atsakingais už veiksmų koordinavimą nelaimės vietoje.

Tūkstančiai namų nukentėjo nuo smarkių potvynių, kurie privertė Karališkąsias oro pajėgas imtis bene didžiausios gelbėjimo operacijos šalyje taikos metu ir evakuoti daugiau kaip 100 žmonių.

Labiausiai nukentėjo kaimiškos Glosteršyro, Vusteršyro ir Oksfordšyro grafystės.

Per mėnesinę spaudos konferenciją, surengtą iškart po apsilankymo vandens užlietose vietovėse, G.Brownas susiejo šį potvynį su klimato kaita ir patvirtino, jog bus skirtas papildomas finansavimas padarytai žalai likviduoti.

„Kaip kiekviena išsivysčiusi pramoninė valstybė mes turime pripažinti klimato kaitos problemas”, – pabrėžė premjeras jis.

Baiminamasi, kad artimiausiu metu situacija gali dar pablogėti.

Sinoptikai pirmadienį Pietų Anglijoje vėl pranašavo lietų, o aplinkos sekretorius Hilary Bennas (Hilaris Benas) BBC radijui sakė, kad kritiška padėtis „dar nesibaigė”.

Pareigūnai mano, kad dvi didžiausios Britanijos upės – Temzė ir Severnas – gali išsilieti iš krantų ir sukelti dar didesnį chaosą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.