Prezidentas V.Adamkus mėgsta meilės romanus ir klasikinę muziką

Prezidentas Valdas Adamkus teigia laisvalaikiu ypač mėgstantis skaityti lauke, klausytis klasikinės ir džiazo muzikos, tačiau prisipažįsta vengiantis lankytis kino teatruose ir parduotuvėse.

Prezidentas domisi literatūrinėmis naujovėmis, skaito lietuvių ir anglų kalbomis, ypač mėgsta politinę literatūrą bei prisiminimus, rašo dienraštis „Respublika”.

Prezidentas teigia mėgstantis įvairią muziką, ypač klasiką ir džiazą, tačiau prisipažįsta nesantis Ryčio Cicino gerbėjas.

„Labiausiai vertinu klasiką ir tokį klasikinį džiazą kaip George’o Gershwino kūryba. Labai mėgstu instrumentinę muziką, o, tarkim, Louiso Armstrongo instrumento skambesį atskiriu nuo kitų jau nuo pirmų muzikos akordų – tik jis taip mokėjo groti trimitu. Mėgstu ir lietuvių operos atlikėjus – Violetą Urmaną, Eduardą Kaniavą, Ireną Milkevičiūtę. Iš lietuviškos popmuzikos išskirčiau visų numylėtinį Andrių Mamontovą, o dėl Ryčio Cicino – nežinau. Vieni dėl jo kraustosi iš proto, bet aš tikrai nesikraustyčiau”, – teigė V.Adamkus.

Šalies vadovas teigia lankydavęsis Amerikoje populiariuose lauko kino teatruose, tačiau Lietuvoje kino teatre sakosi buvęs tik kartą.

„Kine buvau labai seniai per filmo „Elzė iš Gilijos” premjerą dar veikusiame „Lietuvos” kino teatre. Tai pirmas ir paskutinis kartas, kai Lietuvoje buvau kine. Kai pagalvoju, kad kino teatre pasirodyčiau su septyniais augalotais apsaugininkais, o prie pastato dvi valandas lauktų keturi automobiliai, praeina noras susiruošti į kiną”, – sako V.Adamkus.

Dėl tos pačios priežasties prezidentas sako atsisakantis ir išvykų į parduotuvę, o pirkiniais pasirūpinti leidžiantis žmonai.

V.Adamkus pripažįsta kartais susimąstantis apie valdišką savo gyvenimą, tačiau naktimis valstybės reikalų teigia nesapnuojantis.

„Kartais sapnuoju košmarus, bet ne Seimą! Tikrai, esu sapnavęs kažkokius susimaišiusius siaubingus pasaulius. Pabusdavau ir stengdavausi išsivaduoti iš tų vaizdinių. Dėkui Dievui, bet per savo prezidentavimo metus dar nesu sapnavęs nei Seimo, nei premjerų, nei politikierių”, – pasakojo prezidentas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Prezidentas V.Adamkus mėgsta meilės romanus ir klasikinę muziką"

  1. Algis

    Iki kokio apsurdo prieita. nukaršusį senelį saugo 7 apsaugininkai, irlaukia 4 automobiliai, tai nuo ko saugo šį senelį? nuo lietuvos žmonių, okam jis reikalingas, gal užtektų ir 2, jeigu kas šaus tai niekas neapsaugos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.