Maršrutinių taksi sustojimai – „legalizuoti”

Draudžiančių sustoti ženklų nepaisantys uostamiesčio maršrutinių taksi vairuotojai išleisti ir įlaipinti keleivius pagrindinėse uostamiesčio gatvėse netrukus galės legaliai.

Šiuo metu schemą, turinčią numatyti „maršrutininkams” vietas sustoti, uostamiesčio eismo priežiūros pareigūnai jau yra suderinę. Savo pastabas pateikti dar planuoja VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT).

Anksčiau kalbėta, kad maršrutinių taksi vairuotojams teks pasirinkti tik kelias stoteles Herkaus Manto gatvėje, tačiau dabar schemoje, anot KKT direktoriaus Gintaro Neniškio, tiesiog numatyta minėtoje gatvėje sustoti draudžiančius ženklus pakeisti draudžiančiaisiais stovėti.

Išlaipinti ir įlaipinti keleivių „maršrutininkams” nebus leidžiama vos keliose vietose – ten, kur autobusiukų stojimas sukelia daugiausiai problemų. Viena iš tokių vietų – ties perėja, kur Herkaus Manto gatvė kertasi su M. Mažvydo alėja, taip pat – tarp Liepų ir Vytauto gatvių.

Anot G. Neniškio, KKT sieks drausti sustoti dar ir ties senuoju turgumi, mat vienoje eismo juostoje sustojus autobusiukui, o kitą užtvėrus sukantiesiems sankryžoje, didieji autobusai nebepravažiuoja, susidaro transporto kamščiai. 30 metrų, anot G. Neniškio, neturėtų būti didelė bėda – žmonės tiek paėjėti galėtų.

Darbą Taikos prospekte maršrutiniams taksi palengvins viešajam transportui skirta eismo juosta – ten, kur yra trys eismo juostos vienon pusėn, ir yra galimybė vieną atimti iš miestiečių pažymint ją raide „A”. Kai kuriose Taikos prospekto vietose toks ženklinimas jau pradėtas.

Maršrutiniai taksi privilegijos sustoti bet kurioje vietoje neteko pernai rudenį papildžius Kelių eismo taisykles. Ypač skausminga ši naujovė vairuotojams buvo uostamiestyje, nes draudžiamieji ženklai galimybes sustoti jiems riboja ilguose ruožuose. Dėl šios priežasties policijos pareigūnai „maršrutininkų” nusižengimus taisyklėms toleravo ir laukė, kol bus rastas kompromisas.

Anot Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus vyresniojo specialisto Gintaro Ramanausko, „maršrutininkų” ir dabar neskubama bausti, nebent tik šiurkščiai pažeidinėjančiuosius taisykles.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.