Haris Poteris ištarė paskutinį burtažodį

Šeštadienį baigėsi kelis mėnesius trukęs Hario Poterio gerbėjų laukimas – tūkstančiai jų užplūdo knygynus visame pasaulyje tam, kad nutvėrę paskutiniąją garsiosios serijos knygą sužinotų, ar autorė Dž.K.Rouling nužudė ar vis dėlto pasigailėjo berniuko burtininko.

Po mėnesius trukusių gandų, septintoji dešimtmečio sagos knyga „Haris Poteris ir mirtinos regalijos” prekyboje visame pasaulyje atsidūrė 2.01 val. Lietuvos laiku.

Didžioji dauguma renginių ta proga vyko Londone. Knygų apie Harį Poterį autorė Dž.K.Rouling dalyvavo visą naktį trukusiuose skaitymuose viename Londono muziejuje, o knygynas „Waterstone” sutraukė 5000 gerbėjų iš viso pasaulio.

Knygos herojais persirengę gerbėjai užplūdo knygyną laikrodžiui išmušus vidurnaktį vietos laiku.

Knygyno „Waterstone” atstovai teigė besitikintys per pirmas 24 valandas Didžiojoje Britanijoje parduoti tris milijonus egzempliorių, o interneto tarpininkas „Amazon” užfiksavo daugiau nei du milijonus išankstinių pardavimų visame pasaulyje.

Gerbėjai nekantravo sužinoti, kurie iš knygos herojų žus. Autorė Dž.K.Rouling pranešė „pašalinusi” du, tačiau „New York Times” apžvalgoje ketvirtadienį teigiama, jog šis skaičius siekia šešis.

607 puslapių knygą perskaitęs AFP korespondentas teigė, jog Haris Poteris nužudo Lordą Voldemortą, savo keršytoją, o pats lieka gyvas. Tiesa, miršta vienas Hario mokytojų.

Saujelė gerbėjų kai kurias siužeto detales sužinojo per naktinius skaitymus Londono gamtos istorijos muziejuje, kuriuose dalyvavusi garsiosios sagos autorė dalijo autografus.

Hario Poterio manija apėmė visą pasaulį – tarptautiniu mastu parduota 325 mln. pirmųjų šešių tomų kopijų, knygos išverstos į 64 kalbas.

Manhetene daugiau kaip 100 žmonių kantriai laukė prie parduotuvės „Barnes & Noble” tam, kad gautų trokštamą knygą.

Panaši scena buvo užfiksuota ir už keleto kvartalų, prie „Borders” knygyno, kur pardavimas prasidėjo lygiai vidurnaktį vietos laiku.

„Prieš parduotuvėms atveriant duris ypatingajam įvykiui, knygynų tinklas jau buvo gavęs daugiau kaip 1,5 mln. knygos užsakymų internetu ir telefonu”, – gyrėsi Džordžas Džounsas, generalinis „Borders” knygynų tinklo direktorius.

Azijoje savaitgaliui buvo suplanuota daugybė renginių, tarp kurių – per naktį trunkantys vakarėliai ir kelionės „Hogwarts Express” traukiniu.

Įprastai laisvą dieną – penktadienį – dirbo Bangladešo muitinė, siekdama užtikrinti, kad gerbėjai laiku gautų knygą.

Iš Pakistano pranešama, kad šeštadienį šalia pilno prekybos centro, kuriame buvo planuojama pardavinėti naujausią knygą apie Harį Poterį, buvo nukenksminta bomba.

Dž.K.Rouling, pirmąją knygą apie Harį Poterį parašiusi būdama valstybės remiama vieniša mama, užsidirbo milijardą dolerių (2,5 mlrd. litų) ir dabar yra turtingesnė už karalienę Elžbietą II.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Haris Poteris ištarė paskutinį burtažodį"

  1. Gerbeja

    gaila,kad baigesi poteris 😥

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.