Britanijos santykiai su Rusija nėra ištikti krizės, teigia ambasadorius Maskvoje

Didžiosios Britanijos ambasadorius Rusijoje pareiškė, kad Londono ir Maskvos santykiai nėra patekę į krizę, nors tam tikros diplomatinės įtampos dėl Rusijos atsisakymo išduoti įtariamąjį Aleksandro Litvinenkos žudiką esama.
„Kalbėdamas apie Didžiosios Britanijos ir Rusijos santykius aš nevartočiau žodžio „krizė”, – sakė Tony Brentonas (Tonis Brentonas) interviu Rusijos žiniasklaidai.

„Mes esame susieti sparčiai besivystančiais ekonominiais ryšiais, santykiai tarp mūsų tautų tampa vis glaudesni, o klausimų, kuriais mes bendradarbiaujame, skaičius vis labiau auga”, – sakė jis primindamas Irano branduolinę programą, Kosovo ir Artimųjų Rytų reikalus.

„Litvinenkos byla yra klausimas, dėl kurio mūsų nuomonės išsiskiria”, – teigė ambasadorius.

T.Brentonas tvirtino, kad Didžioji Britanija nereikalauja iš Rusijos taisyti savo konstituciją, bet greičiau „siūlo rasti galimybę bendromis jėgomis įveikti šią kliūtį, atsižvelgiant į šios žmogžudystės rimtumą ir beprecedentinį pobūdį”.

„Šis nusikaltimas buvo padarytas Didžiosios Britanijos piliečio atžvilgiu ir įvykdytas Londone, todėl Londonas yra tinkama vieta teismui”, – kalbėjo ambasadorius.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas penktadienį pareiškė, kad Maskva tikisi atkurti normalius santykius su Didžiąja Britanija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.