Kalnų Karabacho prezidentas – saugumietis

Nepripažinto Kalnų Karabacho prezidento rinkimus laimėjo Bakas Saakianas, buvęs šio nepriklausomybę nuo Azerbaidžano pasiskelbusio regiono nacionalinio saugumo tarnybos direktorius, pranešė rinkimų pareigūnai.

46 metų B.Saakianas, kurį atvirai rėmė postą paliekantis dabartinis Kalnų Karabacho lyderis Arkadijus Gukasianas, per ketvirtadienio balsavimą šioje nepripažintoje teritorijoje, preliminariais duomenimis, gavo 85 proc. balsų.

Rinkimuose dalyvavo kiek daugiau nei 77 proc. šio armėnų kontroliuojamo regiono rinkėjų, kurių iš viso yra 92 tūkstančiai.

Azerbaidžanas pavadino šiuos rinkimus tarptautinių įstatymų pažeidimu, o Saugumo ir Bendradarbiavimo Europoje Organizacija neatsiuntė į juos savo stebėtojų.

A.Gukasianas palieka postą po dviejų penkerių metų kadencijų. Išeidamas po 10-ies metų valdžioje jis pareiškė, kad Kalnų Karabachas turi daugiau argumentų gauti nepriklausomybę nei Kosovas.

Armėnija ir Azerbaidžanas oficialiai tebekariauja dėl Kalnų Karabacho, ir šis ginčas vis dar yra didelis nestabilumo šaltinis strategiškai svarbiame Pietų Kaukazo regione, įsiterpusiame tarp Irano, Rusijos ir Turkijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.