S.Lavrovas kaltina G.Brauną

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas dėl Maskvos ir Londono diplomatinės krizės kaltina Gordoną Brauną, neseniai perėmusį Didžiosios Britanijos ministro pirmininko pareigas, pranešė BBC.

Ketvirtadienį Rusija paskelbė iš šalies išsiunčianti keturis britų diplomatus, atsakydama į tokius pat Londono veiksmus dėl atsisakymo britams išduoti pagrindinį įtariamąjį Aleksandro Litvinenkos nužudymo byloje.

Kalbėdamas per spaudos konferenciją pasibaigus Artimųjų Rytų taikos ketverto susitikimui Lisabonoje S.Lavrovas teigė, kad dabar tik nuo Didžiosios Britanijos priklauso, kiek laiko tęsis diplomatinė krizė.

„Mes suprantame, kad kai į valdžią ateina nauja vyriausybė, ji ieško būdų įsitvirtinti ir rasti savo kelią. Todėl manau, kad šie įvykiai susiję su vyriausybės pasikeitimu”, – pridūrė Rusijos užsienio reikalų ministras.

S.Lavrovas pasmerkė britų pareiškimus, kad Rusija neva atsisako bendradarbiauti ekstradicijos klausimais, ir teigė, jog Maskva nedelsdama atsakė į britų pareigūnų prašymą pernai gruodį leisti Jungtinės Karalystės pareigūnams atvykti į Maskvą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.