Garsiausi vasaros festivaliai

Vasara – festivalių metas, ir jie Europoje tampa vis populiaresni. Bilietai į pačius garsiausius tiesiog išgraibstomi, nes Europą dabar apėmusi tikra renginių karštligė. Vis daugiau lietuvių gali sau leisti pasidžiaugti ne tik birželį vykstančiu Vilniaus festivaliu, bet ir nuvykti į kitus Europos miestus, kad pamatytų garsiausius dabarties menininkus. Atostogos tam suteikia puikią progą. Ir ne visada reikia turėti storą piniginę, kad išvystum meno fiestą. Su pačiais garsiausiais šios vasaros festivaliais supažindiname ir „Lietuvos žinių” skaitytojus.

AUSTRIJA.
Brėgenco šventė (liepos 18 – rugpjūčio 19 dienomis).

Austrija nuo seno garsėja muzikos festivaliais. Muzikos fiesta Brėgence – tikras malonumas operos garbintojams. Opera skamba po atviru dangumi Konstanco ežero pakrantėje, rengiama daugybė koncertų ir šiuolaikinio meno parodų. Šiemet Brėgence bus parodyta muzikinė drama „Mirtis Venecijoje”. (www.bregenzerfestspiele.com)

Zalcburgo festivalis (liepos 27 – rugpjūčio 31 dienomis).
Tai seniausias ir garsiausias Europos festivalis, vyksiantis jau 87-ą kartą. Į jį atvykę žmonės gali pamatyti ir vietas, kuriose kadaise lankėsi W.A.Mozartas, apsilankyti name, kuriame gimė kompozitorius. Šiemet Zalcburgo festivalyje dalyvaus 200 operos atlikėjų, aktorių ir dainininkų. Dirigentas Danielius Barenboimas pateiks klausytojams naują P.Čaikovskio operos „Eugenijus Oneginas” versiją. (www.salzburgfestival.at)

SUOMIJA

Helsinkio festivalis (rugpjūčio 17-rugsėjo 2 dienomis)

Į Helsinkį bene lengviausia nuvykti iš Lietuvos. Šią meno šventę renkasi džiazo, šokio, poezijos, muzikos, dailės ir kino mėgėjai. Festivalio organizatoriai pasirūpina, kad ir vaikai neliktų nuskriausti. (www.helsinkifestival.fi)

ITALIJA

Tarptautinis gatvės teatro festivalis Romoje (rugsėjo 1-3 dienomis)

Šio festivalio tikslas – paversti miesto gatves tikru teatru nuo aušros iki vidurnakčio. Didžiausias šio renginio pranašumas – į jį nereikia pirkti bilietų, todėl vaidinimais gali pasidžiaugti kiekvienas tuo metu esantis Romoje. (www.abraxa.it)

Romoje rugsėjo 8-ąją vyks ir Baltosios nakties festivalis (tą pačią dieną – ir Paryžiuje bei Briuselyje). Visą naktį Romos svečiai galės naudotis viešuoju transportu, apsipirkti ir lankytis restoranuose. Duris atveria 22 kino teatrai, 28 teatrai, 24 muziejai, 51 meno galerija ir 9 kultūros institutai. Įėjimas visur nemokamas. (www.lanottebianca.it)

AIRIJA

Golvėjaus meno festivalis (liepos 16-29 dienomis).

Tai puiki proga susipažinti su Airijos menu. Golvėjuje meno parodos šiemet rengiamos jau trisdešimtą kartą. Gimtadienio proga žadama daug įspūdingų teatro, šokio, dailės, muzikos ir literatūros renginių. (www.galwayartsfestival.com)

ŠVEICARIJA

Liucernos festivalis (rugpjūčio 10 – rugsėjo 16 dienomis)

Maironio apdainuotoje Liucernoje laukiami klasikinės muzikos mėgėjai. Šiemet mieste rengiamas geriausių pasaulio orkestrų pasirodymas. Gros Berlyno, Vienos, Bostono, San Francisko ir Londono simfoniniai orkestrai. (www.e.lucernefestival.ch).

ISPANIJA

Madrido vasaros festivalis (liepos 3 – rugpjūčio 26 dienomis)

Tai teatro, kino, vaizduojamojo meno ir muzikos renginiai po atviru dangumi, prieinami visiems miesto svečiams. Festivalis suteikia ir puikią progą apsilankyti stebuklinguose Sabatini soduose. (www.esmadrid.com/veranosdelavilla/home.do ir www.telentrada.com)

PRANCŪZIJA

Liono bienalė (rugsėjo 19 dieną – 2008 metų sausio 6 dieną)

Renginys skiriamas visiems meno gerbėjams. Mieste ir už jo ribų bus galima pamatyti daugiau kaip 60 dailininkų darbus. Lione bus visko – nuo absurdo teatro iki neįprastų skulptūrėlių. (www.biennale-de-lyon.org)

Paryžiaus šokio festivalis (liepos 17-rugpjūčio 3 dienomis)

Renginys vyks po stikliniu „Grand Palais” rūmų stogu. Šį kartą į festivalį pakviestas Nacionalinis Kubos baletas žiūrovams parodys klasikinius baletus „Giselle” ir „Don Quixote”. (www.lesetesdeladanse.com ir fnac.com)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.