Peilis privertė paauglius bėgti iš stovyklos

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė ėmėsi tyrimo dėl galimų vaiko teisių ir interesų pažeidimo vasaros poilsio stovykloje bei Alytaus vaikų globos namuose, rašo „Respublika”.
Incidentas stovykloje įvyko praėjusią savaitę. Penki vaikų globos namų auklėtiniai, Tiltagalių kaime, Panevėžio r., „Trimito” stovykloje, išgyvenę bendraamžių terorą ir nesulaukę suaugusiųjų pagalbos, nutarė gelbėtis patys.

Keturi Alytaus ir vienas Radviliškio vaikų globos namų auklėtinis spruko iš stovyklos.

Kontrolierė sakė įsitikinusi, kad pažeidimų – ypač vasaros poilsio stovykloje – yra. Paklausta, koks bus jos verdiktas, R.Šalaševičiūtė tvirtino pirmiausia išsiaiškinsianti visas įvykio detales, tačiau, jos įsitikinimu, poilsio stovyklos ilgametė administratorė Emilija Gudelionienė turėtų būti atleista iš pareigų už neatsakingą darbą.

Kontrolierė patikino, kad atsakomybės neišvengs ir Alytaus vaikų globos namų darbuotojai.

Vaikų vasaros stovykla „Trimitas” ne pirmą kartą patenka į vaiko teisių apsaugos kontrolierės akiratį. Praėjusiais metais nuskambėjo skandalas, kad stovykloje”Trimitas” auklėtojų neprižiūrimi vaikai užsiiminėja smurtiniais žaidimais prašosi smaugiami draugų, kad netekę sąmonės nusikeltų į spalvotų vaizdinių pasaulį, su riedučiais šokinėja per ant takelio sugulusius bendraamžius, keliese muša vieną draugą.

Šių metų birželį vaiko teisių apsaugos kontrolierė baigė tyrimą pagal šiuos paviešintus faktus ir konstatavo, kad jie pasitvirtino.

Moksleivių poilsio stovyklos „Trimitas” administratorė E.Gudelionienė buvo įspėta dėl pažeidimų, o jos tiesioginiam vadovui Všį „Vaikų poilsis” direktoriui Broniui Cickevičiui pasiūlyta įvertinti stovyklos vadovės tinkamumą eiti šias pareigas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

5 atsiliepimai į "Peilis privertė paauglius bėgti iš stovyklos"

  1. mantas

    tj yra netiesa jokiais peiliais nieks nesmurtawo

  2. mantas

    as dar ta pamaina buwau ir gerai zinau kad nieks peiliais negrasino

  3. paulius

    as irgi buwau toi pamainoj ir nieks ten nieko nedare blogo.

  4. Tomas

    Tikra nesamone ka raso tie laikrasciai …7 metus is eiles po 2 pamainas vazuoju ir nieko panasaus nera buve… 😐

  5. Tomas

    As irgi ten buvai taj tikra nesamone…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.