Palangoje prasidėjo politinių skandalų sezonas

Praėjusios kadencijos Palangos valdžia garsėjo įvairiausiais skandalais ir diversijomis, o naujoji ramiai dirbti sugebėjo vos keletą mėnesių – politinių skandalų sezono pradžiai startą davė šiandien vyksiantis konkursas Šventosios seniūno pareigoms užimti.

Skirtingoms partinėms pažiūroms atstovaujantys politikai kibo į atlapus vieni kitus kaltindami savo žmonių „prastūmimu” į Šventosios seniūnus, specialiai sudarant jam palankias sąlygas konkurse.

Dėl incidento Palangos miesto savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas nuo konkurso klausimų rengimo jau nušalino Juridinio bei personalo skyriaus vyriausiąjį specialistą Raimondą Andziulį bei paskyrė naują, kurio pavardės neatskleidžia dėl galimo politikų spaudimo.

Įtaria susitarimus

Vakar V. Kuznecovas išplatino pranešimą apie tai, kad jis nerimauja dėl šiandien turinčio įvykti konkurso Šventosios seniūno pareigoms užimti.

„Pirmą didelį įtarimą sukėlė tai, jog pretendentams pateikus konkursinius dokumentus buvo padaryta esminė klaida – vos vienas iš trijų pretendentų pateikė privalomą kompiuterinio raštingumo pažymėjimą. Kiti du šio dokumento nepateikė, todėl procedūrų nustatyta tvarka turėjo būti pašalinti iš konkurso”, – teigiama pranešime.

Pagal konkurso nuostatus, kandidatams į seniūnus pateikiama 100 klausimų: 70 jų pateikia Vidaus reikalų ministerija, o 30 – Savivaldybės administracija. Valdininką nustebino tai, kad jis R. Andziulio darbo kabinete pamatė Palangos tarybos narį Šarūną Vaitkų.

„Į Šventosios seniūno postą pretenduoja jo kolega bendrapartietis, Palangos tarybos narys Mindaugas Skritulskas. Todėl man nesuprantamos kai kurių Tarybos narių pastangos bandyti daryti įtaką konkurso eigai”, – stebėjosi valdininkas.

„Vakarų ekspresui” jis sakė, kad M. Skritulskas vartė bylas, domėjosi konkursu ir esą peržengdamas savo kompetencijos ribas kišosi į Savivaldybės administracijos reikalus.

„Įtariu, kad visais būdais bandoma į seniūno postą prastumti savo žmogų. Atvirai pasakius, pamačiau, kad Palangos savivaldybėje išties dedasi tokie dalykai, apie kuriuos skaitydavau spaudoje. Skandalai, intrigos. Šventosios seniūno postas – gana šilta vietelė, nes seniūnija dirba kaip savarankiška įmonė, yra galios svertų”, – mūsų dienraščiui sakė V. Kuznecovas.

Išsilavinimo klausimas

Š. Vaitkus pateikė visai kitokią versiją – esą į seniūno postą bandoma prastumti buvusį Palangos tarybos narį Eugenijų Čilinską, kurio atstovaujama partija priklauso dabartinei kurorto valdančiajai daugumai.

„Tame kabinete aš konkursu nesidomėjau. Tiesiog prieš tai visi Tarybos nariai gavo anoniminį laišką, kuriame teigiama, kad seniūno pareigas užims E. Čilinskas – esą prieš suformuojant konkurso komisiją jam postą pažadėjo liberalcentristai. Neva konkurso sąlygos bus pritaikytos būtent jam.

Man, pavyzdžiui, yra labai keista, kodėl iš konkurso nuostatų buvo išmestas punktas, kad dalyvis privalo turėtų aukštąjį išsilavinimą. Ar ne todėl, kad E. Čilinskas tokio neturi?” – stebėjosi Š. Vaitkus.

V. Kuznecovas paaiškino, kad anksčiau universitetinis išsilavinimas buvo privalomas siekiant susiaurinti dalyvių ratą. „Dabar pakeitėme tvarką, ir dalyvių ratą praplėtėme. Žmogus pretenduoti į seniūno pareigas gali ir su aukštesniuoju išsilavinimu, to nedraudžia Vyriausybės nutarimas”, – teigė jis.

Vienas iš konkurso dalyvių M. Skritulskas mūsų dienraščiui teigė, kad politiniai susitarimai konkurse – tikėtina versija.

„Yra siekiama užimti konkrečias pareigas. Tai, kad nebereikia aukštojo išsilavinimo – mažų mažiausiai keista. Juk seniūnas privalės dirbti daug darbų, susijusių su teise”, – teigė teisės magistro laipsnį turintis M. Skritulskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.