Korupcijos skandalas Vilniaus savivaldybėje

Vilniaus miesto tarybos „Tėvynės sąjungos” frakcija ketvirtadienį kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir Vilniaus apygardos prokuratūrą prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo sostinės savivaldybėje. Kiek anksčiau į STT kreipėsi ir liberaldemokratai, prašydami nustatyti, ar skandalas tikras.

Konservatorių prašyme teisėsaugos institucijoms teigiama, kad trečiadienį paviešintas telefoninių pokalbių įrašas leidžia manyti, jog prieš tarybos narius buvo rengiamasi daryti ar buvo daromas nusikaltimas.

Trečiadienį savivaldybės tarybos posėdyje liberalcentristas Artūras Zuokas paviešino telefoninių pokalbių įrašą, kuriuo neva įrodoma, kad tarybos nariui Sergejui Dmitrijevui buvo siūlomas 80 tūkst. litų kyšis. S. Dmitrijevas esą buvo bandomas papirkti už tai, kad dalyvautų tarybos posėdyje sprendžiant klausimą apie Kuzmiškių ir Pupinės sklypų detaliuosius planus.

Posėdžio pabaigoje kitas tarybos narys Gintautas Babravičius viešai pareiškė, jog jį taip pat esą buvo bandyta papirkti 200 tūkst. litų. G. Babravičiaus teigimu, jam kyšis buvo siūlomas už tai, kad negriautų kvorumo balsuojant minėtame tarybos posėdyje. „Tėvynės sąjungos” frakcijos seniūnas Kęstutis Masiulis STT ir prokuratūros prašo ištirti, ar išties buvo siūlomas neteisėtas atlygis, ir kaltininkus patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Dėl galimo korupcijos skandalo ar politinio šantažo į STT ketvirtadienį taip pat kreipėsi liberaldemokratai. Partijos „Tvarka ir teisingumas” pirmininkas nušalintasis prezidentas Rolandas Paksas laikinojo STT vadovo Žimanto Pacevičiaus paprašė išsiaiškinti, ar trečiadienį vykusiame savivaldybės tarybos posėdyje paviešintas įrašas nėra klastotė ir ar jame užfiksuota informacija atitinka tikrovę.

Liberaldemokratų nuomone, bet kuriuo atveju, kaltieji – ar dėl bandymo papirkti, ar inspiravę šmeižiančios informacijos skleidimą – turėtų būti išaiškinti ir nubausti pagal Lietuvos Respublikos įstatymus.

Miesto tarybos narys liberalcentristų lyderis A. Zuokas irgi mano, kad telefoninių pokalbių išklotines turi tirti specialiosios tarnybos.

„Kreipiausi į merą, kad jis kreiptųsi į specialiąsias tarnybas ir būtų atliktas išsamus tyrimas, – „Respublikai” sakė A.Zuokas. – Meras atsisakė tai padaryti, tad mes rytoj (ketvirtadienį) šiuos įrašus patys perduosime Specialiųjų tyrimų tarnybai”.

A. Zuoko teigimu, Pupinės sklypo projektu suinteresuoti tam tikri verslo atstovai, kurie nesivaržydami miesto politikams jau siūlo nuo 80 iki 200 tūkst. litų kyšius.

STT jau pradėjo tirti telefoninius pokalbius. Pareigūnai patikrinimą pradėjo savo iniciatyva, pagal trečiadienį žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.