Vasarą užsigeidė automobilių

Šią vasarą įsigyti automobilį, užregistruoti ir pereiti techninę apžiūrą sudėtinga.

Prie techninės apžiūros centro „Transkona” driekiasi eilės automobilių, o automobilius registruojanti „Regitra” viršija rekordus.

Eilėse vairuotojams kartais tenka lūkuriuoti ir porą valandų. Pastebima, kad žmonės ypatingai pradėjo pirkti automobilius.

„Regitra” labiausiai apkrauta būna antradieniais.

Važiuoja registruojantys per savaitgalį turguose nusižiūrėtus automobilius.

Per dieną 20 žmonių komanda atlieka beveik septynis šimtus operacijų. Į šį skaičių įeina ne tik įregistruotos, bet ir išregistruotos bei nurašytos mašinos.

Palyginti su praėjusių metų pirmu pusmečiu, šiemet lengvųjų automobilių registruojama trečdaliu daugiau.

„Vos spėjame suktis. Netgi galvojame pradėti dirbti pirmadieniais arba pailginti darbo laiką šeštadienį. Bet ir darbuotojams reikia duoti pailsėti”, – aiškino bendrovės „Regitra” Klaipėdos filialo viršininkas Alfredas Šarka.

Tiesiai iš „Regitros” žmonės eina į „Transkoną”.

Čia 12 techninės apžiūros specialistų per dieną gali patikrinti 340 automobilių. Didelė dalis eilėje stovinčių mašinų yra su naujais numeriais.

„Kai „Regitroje” būna apgultis, taip pat ir pas mus. Eilės pulsuojančios. Neįmanoma pasakyti, kada jos susidarys. Vieną dieną eilės gali būti iš ryto, kitą kartą – po pietų”, – pastebi bendrovės „Transkona” direktorius gamybai Algimantas Idzelis.

Anot jo, dauguma automobilių atvažiuoja visiškai tvarkingi.

Kai kurie vairuotojai taupydami laiką bando gudrauti. Iš vakaro pasiima blankus, o atlikti apžiūros atvažiuoja kitą dieną anksti ryte.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.