Stojančiųjų eilės tirpsta

Stojantieji į universitetus šiandien turi paskutinę progą pateikti dokumentus.

Nors norinčiųjų studijuoti universitetuose dokumentai buvo priimami jau nuo gegužės 10 dienos, daugiausiai darbo Klaipėdos universiteto (KU) priėmimo komisija turėjo šią savaitę.

Savaitės pradžioje prie KU priėmimo komisijos kabinetų durų nusidriekė ilgiausios pretendentų į studentus eilės, bet vakar jos sumažėjo.

KU priėmimo komisijos atsakingasis sekretorius Jonas Bukantis spėjo, kad milžinišką stojančiųjų antplūdį lėmė tai, jog dauguma mokyklų tik penktadienį išdalino brandos atestatus.

J.Bukantis pastebėjo, kad, skirtingai nei anksčiau, šiemet būsimieji studentai – savarankiškesni. Drauge su tėvais į priėmimo komisiją atvažiuoja vos vienas kitas.

Anksčiau pusė laukiančiųjų už komisijos durų būdavo būsimųjų studentų tėvai.

Stojančiųjų į Lietuvos aukštąsias universitetines mokyklas skaičius, pasak sekretoriaus, šiemet turėtų būti toks pat, kaip ir pernai, – apie 35 tūkst.

Geidžiamiausia aukštoji mokykla išlieka Vilniaus universitetas. Antroje vietoje – Vilniaus Gedimino technikos, trečioje – Kauno technologijos universitetai.

Pagal vakarykščius duomenis Klaipėdos universitetas yra penktas pagal populiarumą. Jį lenkia Mykolo Romerio universitetas.

Populiariausia KU specialybė šiemet – viešasis administravimas. Į 20 šios specialybės vietų pretenduoja 1 400 stojančiųjų.

Į 60 ekonomikos ir vadybos specialybių vietų pretenduoja 1 200 asmenų.

Į politikos mokslų ir žurnalistikos specialybes gauta po maždaug 700 paraiškų.

Netikėto populiarumo šiemet sulaukė statybos inžinerijos specialybė. Net 615 žmonių pretenduoja į 20 šios specialybės vietų.

Mažiausiai šiemet, kaip ir anksčiau, domimasi Menų fakulteto specialybėmis: muzikos istorija ir teorija, muzikos pedagogika, fortepijonu. Jas nori studijuoti mažiau žmonių, negu yra vietų.

Būsimuosius studentus ne itin domino ir šiemet naujai Klaipėdos universitete įsteigta ergoterapijos specialybė, kurios specialistai moko žmones gyventi su negalia.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.