Sostinės meras skundžia prokuratūrai politiniu susidorojimu jį apkaltinusį savivaldybės įmonės direktorių

Sostinės meras liberaldemokratas Juozas Imbrasas dėl politiniu susidorojimu jį viešai apkaltinusio savivaldybės įmonės „Šnipiškių ūkis” vadovo kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Trečiadienį LNK televizijos žinių tarnyba pranešė, jog savivaldybei priklausančios bendrovės vadovas liberalcentristas Vaclovas Januškevičius Vilniaus miesto apylinkės prokuratūrai pateikė tris pokalbių su J.Imbrasu įrašus, kuriuose girdėti, kaip tarnautojas yra šantažuojamas.

Paviešintuose garso įrašuose Vilniaus meras esą teigia, kad yra priimtas politinis sprendimas atleisti V.Januškevičių, tai „kaip ir su Zuoku yra politinis nesutarimas” ir jis nieko negalįs pakeisti.

Pats J.Imbrasas atmeta bet kokius V.Januškevičiaus kaltinimus. Sostinės meras ketvirtadienį pranešė, kad dėl šmeižto kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Tuo tarpu Tėvynės sąjungos (konservatorių) frakcija Vilniaus miesto taryboje žada pradėti derybas su kitomis partijomis dėl nepasitikėjimo procedūros inicijavimo Vilniaus miesto merui ir kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės prokuratūrą prašydami ištirti J.Imbrasą kompromituojančius įrašus.

Konservatorių teigimu, „panašaus vaikymo sulaukė ir Antakalnio seniūnas Algimantas Vaitkus bei daugelis kitų darbuotojų, kurių dalis yra jau ir atleisti”.

Po vasarį vykusių savivaldos rinkimų Vilniaus mieste valdančiąją koaliciją sudarė nušalintojo prezidento Rolando Pakso vadovaujama partija „Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai), socialdemokratai ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Paramą koalicijai deklaruoja ir Petro Auštrevičiaus vadovaujami liberalai, už tai gavę vieną iš keturių sostinės mero pavaduotojų postų, tačiau Vilniaus konservatorių lyderis Kęstutis Masiulis ketvirtadienį spaudos konferencijoje teigė manantis, jog Liberalų sąjūdis yra „kaip ir prieš J.Imbrasą”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.