„Alytaus tekstilės” darbininkai budėjo per naktį

Medvilnės perdirbimo bendrovei „Alytaus tekstilė” trečiadienį paskelbus apie būsimą bankrotą, dalis įmonės darbininkų per naktį saugojo, kad iš įmonės nebūtų gabenamas metalo laužas.
Tuo tarpu įmonės direktorė ir viena didžiausių akcininkių Algida Žūkevičienė, trečiadienį pusdienį savo kabinete įpykusių darbininkų laikyta įkaite, dokumentus bendrovės bankrotui ruošia už „Alytaus tekstilės” ribų.

„Turiu daugybę darbo, reikia parengti dokumentus bankrotui. Vakar buvo sunki diena – nors stengiausi būti korektiška, žmonės elgėsi neprognozuojamai ir laikė mane savo prieše, o iš policijos realios pagalbos nesulaukiau. Labai gaila, kad viską norima spręsti būtent taip”, – BNS ketvirtadienį sakė A.Žūkevičienė.

Pasak jos, šiuo metu yra daroma viskas, kad „Alytaus tekstilės” žmonės kuo mažiau nukentėtų.

Alytaus tekstilininkų profesinės sąjungos pirmininkas Algimantas Bujanauskas BNS informavo, kad ketvirtadienį „Alytaus tekstilėje” vėl yra nemažai darbininkų.

„Jie rašo pareiškimus dėl darbo užmokesčio įsiskolinimo, kad galėtų vėliau juos pateikti teismui. Pareiškimus palieka įmonės sekretorei, nes vadovų bendrovėje nėra”, – sakė A.Bujanauskas.

Pasak jo, jam pokalbio telefonu metu A.Žūkevičienė pažadėjo, kad į „Alytaus tekstilę” atvyks kitą antradienį.

„Alytaus tekstilės” akcininkai A.Žūkevičienė ir „Marijampolės gelžbetonis” dėl medvilnės įmonės bankroto į teismą ketina kreiptis kitą pirmadienį. Bankrutavus įmonei, darbo neteks apie 1,2 tūkst. žmonių, o nedarbas Alytaus mieste išaugs dvigubai.

Dabartiniai akcininkai iš valstybės įsigijo jau gamybos nevykdžiusią bendrovę ir turėjo planų atgaivinti bent dalį jos veiklos.

Kontrolinis 69,56 proc. nuostolingai dirbančios Alytaus įmonės akcijų paketas gegužės 18 dieną už pradinę 358,3 tūkst. litų kainą buvo privatizuotas Vilniaus vertybinių popierių biržoje.

Šiuo metu didžiausiais „Alytaus tekstilės” akcininkais yra bendrovės generalinė direktorė A.Žūkevičienė ir „Marijampolės gelžbetonis”. Kiekvienas jų turi po 19,41 proc. „Alytaus tekstilės” akcijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.