Vilniaus konservatoriai galvoja apie interpeliaciją merui J.Imbrasui ir skundžia jį prokuratūrai

Vilniaus miesto taryboje esantys Tėvynės sąjungos (konservatorių) atstovai ruošiasi pradėti derybas su kitomis frakcijomis dėl interpeliacijos sostinės merui liberaldemokratui Juozui Imbrasui.

Tuo pačiu konservatoriai kreipiasi į Vilniaus miesto apylinkės prokuratūrą, kad ši ištirtų pokalbių įrašus, kuriuose meras galimai grasina atleisti savivaldybės įmonės „Šnipiškių ūkis” direktorių Vaclovą Januškevičių, priklausantį kitai politinei politinei jėgai – Liberalų ir centro sąjungai.

Apie planuojamą interpeliaciją nušalintojo prezidento Rolando Pakso bendražygiui J.Imbrasui konservatoriai pranešė ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje.

„Per tris darbo mėnesius susikaupė lavina korupcinių apraiškų, pradedant lenkų klasės įsteigimu sausakimšoje Jeruzalės mokykloje, baigiant vakar išgirstais pokalbių įrašais, kuriuose J.Imbrasas grasina valdininkui, jog šį atleis iš darbo, nes jis priklauso liberalcentristams”, – BNS ketvirtadienį sakė Vilniaus konservatorių lyderis Kęstutis Masiulis.

Politikas, paklaustas ar Vilniaus taryboje atsiras palaikančių interpeliaciją J.Imbrasui, teigė, jog tai paaiškės tik po derybų. Politikas taip pat pabrėžė, jog pastarosiomis dienomis ryškėja nesutarimai ir tarp pačios valdančiosios koalicijos.

„Dar nežinia, kas palaikys interpeliaciją, bet jau ir dabar matosi, kad Liberalų sąjūdis kaip ir prieš J.Imbrasą ir socialdemokratai tarpusavy nesutaria, tai gali atsitikti visaip”, – dėstė K.Masiulis.

Trečiadienį vieno komercinio kanalo žinių tarnyba pranešė, jog bendrovės „Šnipiškių ūkis” vadovas Vilniaus miesto apylinkės prokuratūrai pateikė tris pokalbių su J.Imbrasu įrašus, kuriuose girdėti, kaip tarnautojas šantažuojamas.

Po vasarį vykusių savivaldos rinkimų Vilniaus mieste valdančiąją koaliciją sudarė nušalintojo prezidento R.Pakso vadovaujama partija „Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai), socialdemokratai ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Paramą koalicijai deklaruoja ir Petro Auštrevičiaus vadovaujami liberalai, už tai gavę vieną iš keturių sostinės mero pavaduotojų postų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.