Tragedija kaime – dėl meilės ir pavydo

Šakių rajono Duobiškėlių kaime septyniasdešimtmetis vyriškis, šovęs iš medžioklinio šautuvo, sužeidė jauną vyrą ir po to pats pasikorė. Vietos gyventojai įsitikinę, kad tragedija įvyko dėl atsiradusio meilės trikampio.

Antradienį Duobiškėlių kaimą sukrėtusi neregėta tragedija buvo gausiai palaistyta alkoholiu. Duobiškėlių kaime gyvenantis pensininkas iš lygiavamzdžio šautuvo sužalojo trisdešimtmetį kaimyną, o netrukus buvo rastas pasikoręs – įtariama, kad vyriškis pats pakėlė ranką prieš save.

Iš pirmo žvilgsnio galintis atrodyti paprastas buitinis konfliktas, pasak kaimynų, atidžiau pažvelgus įgauna meilės trikampio kontūrus, nors likę gyvi incidento dalyviai tai neigia. Aišku tik viena: jei ne alkoholis, tragedija, ko gero, nebūtų įvykusi.

Ieškojo draugų

1937 metais gimęs Pranas Bakas, prieš kelerius metus baigęs ūkininkauti savo 3 hektarų žemės sklype, visus reikalus perleido kartu su juo gyvenantiems sūnui ir marčiai. Pasak LŽ kalbintų Duobiškėlių kaimo gyventojų, neblogą pensiją gaunantis garbaus amžiaus vyras turėdamas daug laisvo laiko pradėjo dairytis draugų. Ir netrukus rado – visai netoli gyvenančią jauną moterį Anželiką. Jos ir sugyventinio Giedriaus namuose nuolat rinkdavosi kompanijos. „Norinčiųjų išlenkti taurelę, ir ne vieną, ten mielai laukiama. Taip ir sukasi gyvenimas tuose namuose”, – pasakojo aplinkiniai gyventojai. Anot jų, netrukus pensininkas pradėjo rodyti aiškius neabejingumo moteriai ženklus, o ši juos toleravo. Anželika esą jau kelerius metus gyvenanti su sugyventiniu Giedriumi, jiedu turi vaikutį. Dar trys anksčiau Anželikos pagimdyti vaikai su ja negyvena. Moteriai apribotos motinystės teisės.

Buvo tik draugai

„Visiška nesąmonė, – taip sklindančius gandus LŽ apibūdino Anželika. – Taip, Pranas buvo mūsų bičiulis, labai dažnai ateidavo pasišnekėti, praleisti laiko, nes namie jam gal buvo liūdna, gal jo niekas ten nesuprato. O mes čia ir pasikalbėdavom, ir išgerdavom vyno ar degtinės. Jo sūnui ir marčiai tai nepatiko.” Pasak jos, P.Bakas nebuvo girtuoklis. „Jis mums padėdavo. Pinigų paskolindavo, kartais pagelbėdavo maistu. Žodžiu, geras žmogus buvo”, – sakė Anželika. Tačiau antradienio įvykiai, pasak jos, buvo labai jau keisti.

Pradėjo šaudyti

„Mes sėdėjome su draugais gretimame kieme, gėrėme degtinę. Čia atbėgo girtas Pranas ir užsipuolė Giedrių, trenkė jam į veidą”, – pasakojo moteris. Kilęs konfliktas netrukus lyg ir baigėsi. Pensininkas aprimo ir nuėjo namo, o kompanija persikėlė į kitą kiemą ir toliau vaišinosi. Apie 17 val. P.Bakas, pasak įvykio dalyvių, kiek numigęs pasirodė vėl. Dabar jau važiuotas, nors atstumas nuo jo namų iki puotaujančiųjų – vos keli šimtai metrų. Šįkart vyras buvo nusiteikęs dar agresyviau. Esą jis iš automobilio bagažinės išsitraukė medžioklinį šautuvą ir pradėjo pyškinti į visą kieme sėdėjusią penkių žmonių draugiją. „Nežinau, ar jis tiksliai taikėsi, tačiau man kulka prašvilpė šalia peties, o štai Giedriui kliudė galvą. Ačiū Dievui, nesmarkiai”, – džiaugėsi Anželika.

Iš namo laukan išėjęs Giedrius Preisas papildė moters pasakojimą. „Jis būtų ir toliau varęs, jau kišo ranką į kišenę, kur buvo pilna šratų. Gal nė vieno nebūtų palikęs gyvo”, – sakė tais pačiais, krauju aptaškytais rūbais vilkintis jaunas vyriškis. Pasak Giedriaus, jis puolęs P.Baką ir jėga atėmęs iš jo ginklą. Kai suprato, kad šautuvo neatgaus, pensininkas nuėjo namo.

Grasino nusižudyti

Kaip toliau rutuliojosi įvykiai, šiandien tegalima spėlioti. Po maždaug pusantros valandos P.Bakas buvo rastas pasikoręs. „Toje pačioje vietoje, kaip ir prieš 5-6 metus pasikorusi jo žmona”, – kalbėjo Duobiškėlių kaimo žmonės. Pasakojama, kad vyras dar paskambino Kazlų Rūdoje gyvenančiai dukrai ir liepė atvažiuoti tvarkytis palikimo. Anot žmonių, ši pajutusi kažką negero. Moteris susisiekė su broliu, o šis vėliau ir rado pasikorusį tėvą. „Kai tik išgerdavo, jis dažnai sakydavo, kad arba pasikars, arba nusišaus”, – prisiminė nukentėjęs G.Preisas. Anot jo, P.Bako žmona greičiausiai sirgusi depresija, tai ir galėtų paaiškinti jos savižudybę. Tačiau kodėl prieš save ranką pakėlė kaimynas, vyras tvirtino neįsivaizduojantis.

Šautuvas legalus

Dėl įvykio Šakių rajono policijos komisariate pradėti ikiteisminiai tyrimai. Pasak kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimų skyriaus viršininkės Ingridos Pranskaitienės,

tyrimas dėl sužalojimo netenka prasmės, nes įtariamasis negyvas. O štai antrasis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo lyg ir neturėtų pateikti jokių netikėtumų, bus atliktas iki galo. Pasak pareigūnės, ekspertų išvados bus pateiktos po 2-3 mėnesių. Paties įvykio aplinkybių pareigūnai nekomentuoja. Patvirtinta, kad P.Bakas šaudė iš legaliai savigynai laikyto medžioklinio lygiavamzdžio dvivamzdžio šautuvo, jo markė kol kas nenustatyta.

Kaip LŽ sakė Šakių policijos komisariato viršininkas Mindaugas Skruibis, Duobiškėliai – niekuo neišsiskiriantis kaimelis. „Patikėkite, nei tame kaime, nei kituose kas antrą dieną nesišaudo”, – sakė M.Skruibis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.