Kelionių organizatorių meilė Turkijai nestebina

Ne tik lietuviams, bet ir klaipėdiečiams Turkija dar nepabodo. Kelionių organizatoriai prognozuoja, kad lietuviai ten dar plūs ne vienerius metus.

Pasak kelionių agentūros „Krantas Travel” direktoriaus Putino Bielskio, naujų tendencijų šios vasaros kelionėse kol kas nepastebima. Lyderė tarp keliautojų išlieka Turkija, gerokai aplenkdama kitas šalis.

Klaipėdiečiai renkasi įvairius Turkijos regionus: Antaliją, Marmarį.

P. Bielskio nestebina klaipėdiečių potraukis kasmet važiuoti į Turkiją. Anot jo, vasarą kitur važiuoti nelabai ir galima, nes Tailande ar Malaizijoje sezonas prasideda vėlyvą rudenį, ankstyvą žiemą ar pavasarį.

Nors Karibų pakrantėje klimatas poilsiui palankus visus metus, tačiau vasarą ir kainos kitos, tad lietuviams belieka mėgautis Viduržemio jūros šalimis, kur tenkina žemesnių kainų ir kokybės santykis.

Kelionių agentūrų atstovai pastebi, kad į Turkiją važiuojama kelinti metai paeiliui, keičiasi tik regionas. P. Bielskis prognozuoja, kad lietuviai dar ilgai ten važiuos – ne tik dėl milžiniškos pakrantės, bet ir žemų kainų.

Panašiai kalbėjo ir kitos kelionių agentūros „Delta Interservis” Klaipėdos filialo vadovė Rasa Ramonienė. Ji pastebi, kad klaipėdiečiai važiuoja į Turkiją, ir ne po vieną kartą.

Prie to prisidėjo ir šių metų naujiena – tiesioginiai skrydžiai iš Palangos į Antaliją, orientuoti būtent Vakarų Lietuvos gyventojams. Šie skrydžiai akimirksniu tapo populiarūs, mat klaipėdiečiams neberiekia vargti važiuojant į Vilniaus oro uostą.

Dažniau keliauja

Antroje vietoje pagal populiarumą – Tunisas, kuris savo kainomis ir paslaugų kokybe artimas Turkijos kurortams.

Šiemet labiau nei ankstesniais metais populiaresnė Graikija bei Kretos sala. Pasak direktoriaus, anksčiau Kreta buvo laikoma šiek tiek brangesniu kurortu, kur važiuodavo didesnes pajamas uždirbantys klaipėdiečiai, tačiau norinčiųjų ten nuvykti yra daugiau nei organizuojamų kelionių.

„Ar būtų organizuojami septyni, ar aštuoni reisai iš Vilniaus oro uosto, vis tiek vietų pritrūktų, nes taip būna karščiausiais vasaros mėnesiais, kai žmonės pradeda atostogauti. Tad nieko nuostabaus, kad pritrūksta vietų”, – sakė P. Bielskis.

Populiarumo nestokoja ir Ispanijos kurortai.

Pasak R. Ramonienės, šią vasarą pakankamai sėkmingos visos kelionių kryptys, tačiau vis daugiau keliautojų renkasi Bulgariją, kurios klimatas artimas mūsiškiui, tik gerokai rečiau lyja.

Klaipėdiečius tenkina tenykščiai paplūdimiai ir nedidelės kainos, nors viešbučiai ir pati kelionė nėra pigi. Tiesa, pageidaujančiajam pažintinės kelionės R. Ramonienė vykti į Bulgariją nepatartų – nėra ko žiūrėti. Tai šalis, labiau tinkanti poilsiui.

Anot „Delta Interservis” atstovės, keliautojai gana dažnai renkasi ir šio sezono naujieną – Italijos kurortą Riminį.

Populiarėja kruizai

Pastebimas ir labiau individualizuotų kelionių poreikis. Pasak „Kranto Travel” direktoriaus, populiarėja kruizai, ypač po Viduržemio šalis. Vidutiniškai tokios kelionės kaina svyruoja nuo 600 iki 1,5 tūkst. eurų, priklausomai nuo nakvynių skaičiaus, maršruto.

Į pažintines keliones autobusu dažniausiai išsiruošia anksčiau nekeliavę vyresnio amžiaus arba mažesnes pajamas uždirbantys žmonės. Populiaru vykti į Italiją, Vengriją ar Čekiją.

Tiesa, nemėgstantys pasyvaus poilsio keliautojai renkasi ir pažintines keliones lėktuvu į Italiją ar Turkiją, nors jų kainos gerokai didesnės nei autobusu ir kainuoja nuo 2 iki 4 tūkst. litų.

Pasikliauja „paskutine minute”

Agentūros „Delta Interservis” vadovė pastebėjo, kad daugelis klaipėdiečių visgi laukia paskutinės minutės pasiūlymų nei kelionę planuoja iš anksto.

R. Ramonienė spėjo, kad žmonės galbūt taip elgiasi nebūdami tikri, ar pageidaujamu laiku pavyks gauti atostogas. Šiam keliautojų segmentui dažnai nėra svarbu, kur keliauti, daug aktualesnė yra kelionės kaina.

Būna tokių, kurie kelionę užsisako dar prieš gerą pusmetį, tačiau ne tiek dėl nuolaidų, kiek norėdami būti tikri, kad pavyks nukakti į pageidaujamą šalį arba planuojamu laiku.

Interneto svetainės „judėk.lt” direktorius Šarūnas Gurklys taip pat pastebi, kad didelė dalis žmonių yra linkę laukti paskutinės minutės pasiūlymų, tačiau šios vasaros pardavimų skaičiaus augimas ir kelionių praktika rodo, kad šiemet organizatoriai keliautojų tokiais pasiūlymais nebelepins.

Geriausios vietos jau esą išpirktos ir dažnai atsitinka taip, kad keliautojai lieka arba visai be kelionės, arba turi mokėti normalią kainą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.