Lietuvos jaunių rinktinė kaunasi su serbais

Lietuvos jaunių (iki 19 metų) rinktinė Pasaulio čempionate, šiuo metu žaidžia su Serbijos jaunimu. Lietuviams šios rungtynės jau nieko nebereiškia, kadangi Kinijos rinktinė rezultatu 77:89 pralaimėjo Brazilijai, taip iš Lietuvos atimdama bet kokius šansus kovoti dėl medalių.

Rungtynes, priešingai nei mače su kinais, starto penkete pradėjo ir Paulius Kleiza ir Martynas Gecevičius. Nuo pirmųjų minučių lietuviams sunkiai sekėsi stabdyti varžovų antpuolius ir iniciatyvą iš karto perėmė serbai (11:5). Įpusėjus kėliniui Serbijos jaunimo rinktinės persvara išaugo iki 10 taškų (18:8). Savo sirgalių palaikomi serbai kėlinio gale dar labiau atitolo ir rezultatas buvo 22:8, tačiau paskutiniosiomis minutėmis lietuviai varžovų pranašumą sumažino iki 11 taškų (24:13).

Antrajame ketvirtyje puikiai į žaidimą įsiliejo Darius Gvezdauskas iš eilės pelnęs 8 taškus (28:23). Po lietuvių spurto sekė serbų atsakas 10:4 (38:27). Lietuvos jauniai niekaip negalėjo sustabdyti tuo metu 19 taškų pelniusį ir 5 kamuolius atkovojusį Miroslavą Raduljičą. Į persirengimo kambarius lietuvaičiai išėjo turėdami tą patį 11 taškų deficitą (48:47).

Grįžus po pertraukos abi ekipos vėl stojo į kovą. Rezultatas svyruoja ties 7 taškų serbų persvara (50:43). Tuo metu ypač nesisekė atakuoti iš toli P.Kleizai, kurio visi 3 bandymai buvo nesėkmingi. Įpusėjus trečiajam kėliniui Serbijos jaunimas ir toliau išlaikė saugų 12 taškų pranašumą (55:43). Trečiojo kėlinio pabaiga lietuviams nieko gero nežadėjo – 12 taškų skirtumas (62:50).

Kiti Pasaulio jaunių čempionato rezultatai:

Kinija 77:89 Brazilija

Korėja 104:96 Turkija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.