„Akropoliuose” auga lankytojų skaičius ir nuomininkų apyvarta

Pirmąjį šių metų pusmetį UAB „Akropolis” nuomininkų apyvarta siekė 720 mln. litų, o įmonės valdomus prekybos ir pramogų centrus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje aplankė 15,6 mln. lankytojų. Lyginant su praėjusių metų pirmu pusmečiu nuomininkų apyvarta Vilniaus ir Klaipėdos „Akropoliuose”, per pirmą 2007 metų pusmetį išaugo 28 proc.

Vilniaus „Akropolis” išliko populiariausias – per pusę metų jame apsilankė beveik 7,4 mln. žmonių, tai yra 16 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Klaipėdos „Akropolį” per šį laikotarpį aplankė 5,4 mln. žmonių, tai yra 11 proc. daugiau nei pernai per pirmus šešis mėnesius.

Kauno prekybos ir pramogų centras „Akropolis” atidarytas šiemet balandžio mėnesį. Per pustrečio mėnesio jame apsilankė beveik 3 mln. kauniečių ir miesto svečių.

2006-ais metais Vilniaus ir Klaipėdos „Akropoliuose” apsilankė daugiau nei 25 mln. žmonių, nuomininkų apyvarta viršijo 1,1 mlrd. litų. Planuojama 2007 m. nuomininkų apyvarta šiuose centruose siekia 1,4 mlrd. Lt., tikimasi sulaukti 28 mln. lankytojų.

Vieno iš „Akropolio” prekybos centrų nuomininkų – „Aprangos” grupės, kuri Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos „Akropoliuose” valdo 20 parduotuvių, – 2007 m. pirmo pusmečio apyvarta „Akropoliuose” siekė 53,6 mln. litų. Lyginant su 2006 m. tuo pačiu laikotarpiu, apyvarta išaugo 2,7 karto. Tokį apyvartos augimą lėmė 9 naujai atidarytos parduotuvės Kauno „Akropolyje”, bei spartus apyvartų augimas Vilniaus ir Klaipėdos „Akropoliuose”.

„Mes pozityviai vertiname pirkėjų skaičiaus ir apyvartos augimą mūsų parduotuvėse „Akropoliuose”, ypač Vilniuje ir Klaipėdoje”, – sako Rimantas Perveneckas, Aprangos grupės generalinis direktorius.

Pasak R.Pervenecko, dėl palankių rezultatų „Aprangos” grupė planuoja plėstis UAB „Akropolis” prekybos centruose ir artimiausiu metu Vilniuje atidaryti dar tris naujas parduotuves, o Klaipėdoje – iki 6 naujų parduotuvių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.