Teisingumo ministerija ramina kalėjimo kaimynystės nepageidaujančius Pagirių gyventojus

Teisingumo ministerija (TM) ramina tardymo izoliatoriaus kaimynystės besikratančius Pagirių gyventojus ir teigia, kad naujoji įstaiga nedidins nusiklastamumo bei nesugadins gyvenvietės vaizdo.

Kaip rašoma trečiadienio TM pranešime spaudai, tardymo izoliatoriaus buvimas nepablogins kriminogeninės padėties rajone. Anot ministerijos, bet kurios rūšies kalinimo įstaigos buvimas padidina teritorijos saugumą, nes visos kalinimo įstaigos yra saugomos tiek viduje, tiek ir išorėje.

Anot TM, visuomenei nereikėtų nuogąstauti ir dėl to, kad naujas tardymo izoliatorius sugadins vietovės vaizdą, nes statybose bus naudojami nauji ir šiuolaikiški architektūriniai sprendimai, kurie bus viešai aptariami ir pristatyti gyventojams.

Gyventojai taip pat raginami nesibaiminti, jog iš naujo tardymo izoliatoriaus gali bėgti suimtieji.

„Net ir dabar veikiančiame Lukiškių tardymo izoliatoriuje – kalėjime, kuris neatitinka šiuolaikinių saugumo reikalavimų, pabėgimai yra praktiškai neįmanomi. Tai rodo šios įstaigos ilgametė patirtis. Nuo 1991 metų iki šiol iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus – kalėjimo buvo įvykdytas vienas pabėgimas”, – sakoma ministerijos pranešime.

Pačiame sostinės centre įsikūrusį Lukiškių tardymo izoliatorių į šalia Vilniaus esančią Pagirių gyvenvietę perkelti nuspręsta praėjusią savaitę vykusiame TM ir Kalėjimų departamento atstovų susitikime su Vilniaus miesto ir apskrities administracija.

Toks sprendimas sukėlė Pagirių gyventojų pasipiktinimą. Vietos gyventojų nuomone, tardymo izoliatorius gali daryti neigiamą įtaką vaikams, o gyvenvietei prilipdys prastą etiketę.

Tuo tarpu planuojama, kad Lukiškių komplekse esanti laisvės atėmimo vietų ligoninė įsikurs dabartiniuose Pravieniškių gydymo ir pataisos namuose, o kalėjimas bus perkelti į Pravieniškių pirmuosius pataisos namus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.