„Alytaus tekstilės” darbuotojai įkaite paėmė direktorę

„Alytaus tekstilės” akcininkams nutarus inicijuoti įmonei bankrotą ir jos gamybos neatgaivinti, susijaudinę tekstilės bendrovės darbuotojai įkaite paėmė generalinę direktorę Algidą Žūkevičienę. Darbuotojai užėmė jos kabinetą, paėmė įkaite ir reikalauja, kad dar trečiadienį būtų išmokėtos kelis mėnesius vėluojančios algos bei atostoginiai.

A. Žūkevičienės paliepimu buvo iškviesta policija, tačiau susirinkę lauke įmonės darbuotojai pareigūnų į vidų iš pradžių neįleido. Vis dėlto policininkams pavyko prasibrauti iki ketvirtame aukšte esančio direktorės kabineto. Šiame aukšte pilna žmonių. Jie skanduoja, gieda Lietuvos himną. Be pinigų, jie reikalauja, kad generalinė direktorė, kuri kelis kartus juos jau suklaidino pažadais, šiandien pat įteiktų teismui prašymą dėl bankroto „Alytaus tekstilei” paskelbimo. Laikyti direktorę įkaite žmonės pasiryžę iki darbo pabaigos, o kaip klostysis įvykiai toliau, tik spėliojama.

Įvykio vietoje dirbanti „Alytaus naujienų” korespondentė Onutė Pluščiauskienė Eltai sakė, kad jokių incidentų su policija nebuvo, nes policijos pareigūnai su žmonėmis elgiasi korektiškai. Anot žurnalistės, jie į konfliktą drastiškiau neketina kištis iki darbo pabaigos, o po to spręs, ar galima imtis veiksmų dėl neteisėto A. Žūkevičienės laisvės suvaržymo.

„Vienu metu direktorė bandė nueiti į tualetą, tačiau žmonės vienos jos neišleido. Policijos pareigūnai ją palydėjo, o po to vėl kartu sugrįžo į kabinetą”, – pasakojo O. Pluščiauskienė.

Trečiadienį bendrovės akcininkai – UAB „Marijampolės gelžbetonis” ir A. Žūkevičienė – informavo, jog artimiausiu metu jie įteiks teismui pareiškimus dėl bankroto bylos „Alytaus tekstilei” iškėlimo.

Šiuo metu „Alytaus tekstilėje” oficialiai dirba daugiau nei 1,2 tūkst. žmonių, kurie laukia atlyginimų už balandžio mėnesį. Bendrovė jiems turi sumokėti apie 1,5 mln. litų. Bendrovės skolos siekia 58 mln. litų.

Alytaus miesto savivaldybė yra paruošusi Miesto ekonominės plėtros tęstinumo užtikrinimo 2007-2009 m. priemonių planą, kuriame numatytos konkrečios priemonės, kas turėtų būti įgyvendinama „Alytaus tekstilei” nutraukus veiklą.

ELTA primena, kad „Alytaus tekstilės” bankroto galimybė šiemet buvo svarstoma prieš bendrovės pakartotinį privatizavimą, tačiau socialdemokrato Gedimino Kirkilo vadovaujama mažumos Vyriausybė tokiam žingsniui nesiryžo. Buvo nutarta visas problemas numesti ant naujųjų savininkų pečių. Tikėtasi, kad galimas strateginis investuotojas reorganizuos bendrovę ir dalį gamybos bei darbuotojų išsaugos.

Deja, privatizavimo procesas vyko neskaidriai – beveik 70 proc. akcijų paketas buvo parduotas ne vienam pirkėjui, kaip ketinta, o jį išskaidžius. Iš keturių pirkėjų trys labai greitai pasikeitė, žadėto verslo plano nesulaukta. Žmonės dar kartą liko apgauti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "„Alytaus tekstilės” darbuotojai įkaite paėmė direktorę"

  1. Virginija

    Šaunuoliai! Reikėtų geros revizijos ir palinkėčiau gero direktoriaus, kuriam tikrai rūpėtų Tekstilės ateitis. 19 m. dirbus, žinau kas ten vyksta. Sėkmės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.