„Transformeriai” išliko pelningiausiu filmu Lietuvoje

Steveno Spielbergo rprodiusuotas ir Michaelo Bay’aus režisuotas filmas „Transformeriai” antrą savaitę iš eilės liko populiariausiu filmu Lietuvoje. Juosta liepos 13-15 dienomis savo kasą papildė 73,2 tūkst. litų. Iš viso „Transformerių” sąskaitoje – jau 501 tūkst. litų.

Praėjusį savaitgalį kino rinka išgyveno atokvėpį: vasariški orai pradėjo lepinti kino mėgėjus, o liepos 13 buvo vienas iš retų šios vasaros savaitgalių, kuomet neįvyko jokio komerciškai stipraus filmo premjera. Dėl šių dviejų priežasčių bendros kino teatrų pajamos smuko 64 procentais, palyginus su liepos 6-8 dienomis savaitgalio pajamomis. Atokvėpis truks neilgai – jau ateinantį savaitgalį Lietuvos kino teatruose įvyks „Hario Poterio ir Fenikso brolijos” premjera, dar už savaitės – lietuviškai dubliuotų „Simpsonų” pasaulinis pasirodymas.

Geriausiai praėjusį savaitgalį debiutavo siaubo filmas „Negyvųjų šnabždesiai 2: praregėjimas”. Uždirbusi 22,3 tūkst. litų, juosta užėmė penktą vietą pelningiausių filmų sąraše. Pastebėtina tai, jog „Negyvųjų šnabždesių” tęsinys Vakarų rinkose buvo išleistas tik DVD formatu, o kino teatruose nerodytas.

Aštuntoje populiariausių filmų sąrašo vietoje debiutavo istorinė komedija „Moljeras: teprasideda komedija”. Juosta sulaukė 854 žiūrovų dėmesio, kurie filmui garantavo 10,9 tūkst. litų pajamos.

Svarbiausias artėjančio savaitgalio įvykis – „Hario Poterio ir Fenikso brolijos” premjera. Visi keturi iki šiol rodyti filmai apie stebukladario berniuko nuotykius patenka į pelningiausių visų laikų filmų Lietuvoje penkiasdešimtuką. Geriausiai iki šiol sekėsi 2002-ųjų žiemą rodytam filmui „Haris poteris ir paslapčių kambarys” – ši juosta uždirbo 692 tūkst. litų.

Antroji artėjančio savaitgalio premjera – prancūzų drama „Akmeninė taryba”. Pagrindinis stimulas, trauksiantis kino gerbėjus į filmo seansus – dviejų kino žvaigždžių – Monicos Bellucci ir Catherine Deneuve pasirodymas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.