Nupirkite vaikui taupyklę

Apie pinigus su vaiku reikėtų pradėti kalbėtis jau nuo 4 metų.

Nuo tada vaikui galima vaizdžiai papasakoti apie pinigėlį, kurį suaugusieji gauna už atliktą darbą.

6-7 metų vaikai turėtų dalyvauti šeimos pasitarimuose, susijusiuose su finansiniais klausimais. Tėvai kartu su vaikais turėtų aptarti planuojamas išlaidas poilsiui, kiek skirs pinigų artėjančioms šventėms ir linksmybėms, būtiniausiems daiktams įsigyti.

Pasitarkite su vaiku, ko jis norėtų pirmiausia – riedučių ar dviračio. Mokėjimas išsirinkti pravers ateityje, kai reikės nuspręsti, kur išleisti pirmą uždirbtą atlyginimą: paleisti vėjais linksmybėms ar nusipirkti vertingą daiktą.

Kai vaikas paaugs ir pradės lankyti mokyklą duokite jam pinigų smulkioms išlaidoms, bet ne kiekvieną dieną po truputį, o visą sumą iškart. Jei jis išleis pinigus per vieną dieną, neduokite jam vėl pinigų. Tegul vaikas pajunta, ką reiškia būti be pinigų.

Kitą kartą jis susimąstys, kas geriau: iškart išleisti visus turimus pinigus arba padalyti juos taip, kad užtektų visai savaitei. Tai išmokys vaiką planuoti išlaidas.

Neslėpkite nuo vaiko savo finansinių problemų. Kartais reikėtų prisipažinti, kad trūksta pinigų. Nors vaikas ir nepadės jums išspręsti šių problemų, užtat jam tokia šeimoje susidariusi situacija bus gera pamoka ateičiai. Taip palaipsniui ugdomas taupumas.

Nupirkite vaikui taupyklę ir reguliariai duokite jam pinigų, kad jis galėtų taupyti. Kai susikaups apvali suma, paimkite iš taupyklės sutaupytus pinigus ir nupirkite vaikui žaislą, apie kurį jis seniai svajojo. Tokiu būdu gavęs už paties sutaupytus pinigus vieną, antrą, trečią mėgstamą žaislą, vaikas išmoks taupyti ir suaugęs išmoks atidėti pinigų stambiems pirkiniams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Nupirkite vaikui taupyklę"

  1. Evelina

    Labas visiems!Na,kad as ir vaikas,bet labai idomiai cia parasyta…Pasinauduosiu tais patarimais… 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.