Tikrintojai veiks tyliai

Senamiesčio verslininkai užsimojo išguiti per Jūros šventę užkandžiais prekiaujančius atvykėlius.

„Esame įpareigoti tarnauti kitiems. Iš kaimų atvykę prekeiviai žmonėms šventę daro pigiausiomis priemonėmis.

Pasibaisėję netvarka klaipėdiečiai nebedalyvauja šventėje”, – skundėsi Senamiesčio verslininkų sąjungos pirmininkė Eugenija Odebrecht.

Barų ir restoranų savininkai tvirtina esantys išnaudojami. Tris šventės dienas pas juos prekeiviai plūsta ne tik vandens prisipilti, bet ir pasinaudoti tualetu ar nusiprausti duše.

Verslininkai pageidavo prie Biržos tilto ir Tiltų gatvėje įrengti ir geriamojo vandens fontanus.

Tačiau Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė, kad kol kas tai neįmanoma.

Daugiausiai kritikos sulaukė viešosios įstaigos „Jūros šventė” direktorius Remigijus Mockus. Jo įstaiga pliekiama už tai, kad nesugeba užtikrinti švaros ir tvarkos šventės metu.

„Pernai prie mano pastato kepė ir pardavinėjo šašlykus. Po šventės riebaluotą sieną reikėjo šveisti patiems. Niekas leidimo prekiauti neprašė ir su mumis nederino”, – piktinosi verslininkas Romualdas Jokubauskas.

R.Mockus verslininkų skundus vadino nepagrįstais. Jo nuomone, keliamas nereikalingas triukšmas.

„Šiemet vietiniams ve-rslininkams suteikėme pirmenybę nusipirkti leidimus ir įrengti laikinas prekybos vietas šalia savo restoranų. Tačiau tokiu pasiūlymu pasinaudojo vos vienas”, – pasipiktino R.Mockus.

Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Virginijus Gailius prasitarė, kad prekybininkus tikrins patylomis. Esą inspektoriai nenori gadinti šventinės nuotaikos.

„Už parduodamo maisto kokybę atsakingi patys verslininkai ir šventės organizatoriai. Jie privalo užtikrinti, kad būtų laikomasi higienos reikalavimų. Jei reikės, nubausime”, – tikino V.Gailius.

Pernai tarnyba laikinus leidimus prekiauti maistu suteikė 133 įmonėms, šiemet likus dviems savaitėms iki šventės jų išdalinta 79.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.