Kuro kainos bus aukštos ir po 25-erių metų

Per artimiausius 25-erius metus pasaulyje pritrūks naftos ir gamtinių dujų. Amerikiečių specialistai prognozuoja didelį pasaulinės energijos resursų paklausos augimą, Jie numato, kad didelės energijos resursų kainos išliks artimiausius dešimtmečius.

Tokią išvadą skelbia amerikiečių energetikos analitikai iš Nacionalinės naftos tarybos savo ataskaitoje „Karti tiesa dėl energetikos”.

Amerikiečių specialistai prognozuoja didelį pasaulinės paklausos augimą visų pirma dėl sparčios Kinijos ir Indijos plėtros, taip pat padidėjusio energijos vartojimo JAV ekonomikoje. Ataskaitoje prieita prie išvados, kad dabartinis naftos kainų ir energijos resursų šuolis nėra „laikinas reiškinys”. Jie numato, kad energijos išteklių kainos išliks ir artimiausius dešimtmečius.

„Karti tiesa yra ta, kad po 25-erių metų nafta ir gamtinės dujos, gaunamos iš tradicinių šaltinių, patenkins tik 50-60 proc. pasaulinės jų paklausos”, – sakoma ataskaitoje, preliminariais skaičiavimais, iki 2030 m. paros pasaulinė naftos paklausa sieks 120 mln. barelių, palyginti su 84 mln. barelių šiandien.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.