„Arabela” neužleidžia lyderio pozicijų

Vakar Kuršių mariose įvyko 3 lemiami paskutiniai plaukimai kovoje dėl RS-280 taurės. Pučiant ypač stipriam 13 m/s vėjui, reikalaujančiam ypač didelio įgulos susidirbimo, jachta „Arabela” išsaugojo per pirmąsias dvi varžybų dienas įgytą pranašumą ir tapo RS-280 taurės bei 5-ojo Švyturio RS-280 čempionato etapo laimėtoja. Prieš pradedant šiuos plaukimus (po pirmųjų dviejų dienų) lyderes jachtas – „Arabelą”, „Levante” ir „Raganosį” – vieną nuo kito skyrė tik 2 taškai.
Raimondo Šiugždinio vadovaujama „Arabelos” įgula vakar dukart finišavo antra ir vieną kartą ketvirta. Jie net penkiais taškais aplenkė „Raganosio” ir „Levante” įgulas. Nors „Raganosio” įgula (kapitonas Saulius Pajarskas) ir laimėjo vieną iš vakarykščių plaukimų, kitame plaukime jie atplaukė treti, o trečiajame plaukime, trūkus burę laikančiam falui, finišą pasiekė tik aštunti ir lyderių nebeprisivijo. Ši jachta liko antroje vietoje.

Tuo tarpu „Levante” (kap. Tauras Rymonis) dukart plaukimuose buvo trečia, vieną kartą penkta ir kovoje dėl RS-280 taurės užėmė trečiąją vietą.

Ypač sėkmingai sekmadienį plaukė YOMAYO įgula, vadovaujama kapitono Šarūno Sodeikos, kuri laimėjo vieną iš plaukimų, kitame buvo antra.

RS-280 taurės varžybos kartu buvo ir penktasis įskaitinis Švyturio RS-280 jachtų klasės buriavimo čempionatas. Po šio etapo čempionato lydere ir toliau lieka „Arabela”, antra – jachta RAGANOSIS, trečia – TORNADO įgula.

Netrukus, rugpjūčio 4-11 dienomis, stipriausios Lietuvos jachtos susitiks garbingiausioje Lietuvos regatoje – 40-ojoje Kuršių marių regatoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.