Pajūryje daugėja rinktinės kandidatų

Į Palangoje vykstančią Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklą vakar atvyko dar du kandidatai – vidurio puolėjas Robertas Javtokas ir puolėjas Simas Jasaitis.

Abu krepšininkai per vakarinę sekmadienio treniruotę turėjo prisidėti prie jau anksčiau Europos čempionatui pajūryje pradėjusių rengtis Giedriaus Gusto, Donato Slaninos, Lino Kleizos, brolių Darjušo ir Kšyštofo Lavrinovičių, Pauliaus Jankūno ir Jono Mačiulio. Su žaidėjais kol kas ir toliau daugiausia dirba fizinio rengimo treneris Virginijus Mikalauskas.

Rimantas Kaukėnas, Šarūnas Jasikevičius ir Ramūnas Šiškauskas turi prisidėti prie komandos nuo liepos 21-22 dienos, kai prasidės antra rinktinės stovykla ir ji persikels į Klaipėdą. Darius Songaila grįžta į Lietuvą šiandien, tad netrukus turėtų atvykti ir į Palangą. Kol kas neaišku, kada parskris Antanas Kavaliauskas, šiuo metu JAV dalyvaujantis NBA vasaros lygos varžybose. Rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas kalbėjosi su krepšininku šeštadienį. A.Kavaliauskas jam pasakė, kad šiandien dar žais vienas lygos rungtynes ir po jų planuoja grįžti į Lietuvą.

Sekmadienį į Palangą buvo atvežta 30 pulsometrų, iš jų 15 skirta nacionalinei vyrų komandai, kiti – moterų rinktinei, kuri šiandien kurorte pradeda rengtis Europos čempionatui. Pulsometras – krepšininkui ant krūtinės segamas medicininis prietaisas. „Jo paskirtis – tikrinti sportininko širdies darbą per treniruotę, – aiškino vienas rinktinės gydytojų Vytenis Trumpickas. – Pulsometras parodo, kaip krepšininko širdis reaguoja į tam tikrą krūvį, kokiu pajėgumu žaidėjas atlieka tą ar kitą pratimą.” Krepšininkai šiuos prietaisus jau išbandė per rytinę sekmadienio treniruotę.

Kaip pranešė vyrų rinktinės atstovas spaudai Linas Kunigėlis, atsirado pokyčių komandos kontrolinių rungtynių tvarkaraštyje: liepos 28-ąją Kaune numatyto mačo su Švedijos ekipa Lietuvos krepšininkai nežais. Su švedais tą pačią dieną 19 val. Kauno sporto halėje rungtyniaus Lietuvos studentų rinktinė. Tokį sprendimą R.Butautas ir studentų komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Lukošius priėmė atsižvelgdami į dabartinę situaciją abiejose rinktinėse.

„Kadangi keli mūsų pagrindiniai žaidėjai prisidės prie ekipos vėliau, negu planavome sudarydami programą vasaros pradžioje, dabar dvejos rungtynės per dvi dienas mums tikrai nereikalingos”, – sakė R.Butautas.

M.Lukošius buvo patenkintas papildomu maču su švedais. „Dar viena kontrolinė dvikova mums naudinga”, – teigė studentų rinktinės treneris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.