„Copa America” pirmenybėse – Brazilijos triumfas

„Copa America” finalas susiklostė ne taip, kaip tikėjosi daugelis ekspertų bei futbolo aistruolių. Netikėtai įtikinamą pergalę triuškinamu rezultatu 3-0 iškovojo ne favorite laikyta Argentina, bet nugalėtojos titulą gynusi Brazilija.

Brazilija 3 – 0 Argentina

4′ [1 – 0] Julio Baptista

40′ [2 – 0] Roberto Ayala (į savo vartus)

69′ [3 – 0] Daniel Alves

Didžiąją dalį kėlinio iniciatyvą turėjo argentiniečiai, tačiau šaltą dušą jie patyrė jau ketvirtąją minutę, kuomet po staigios kontratakos suklaidinęs gynėją baudos aikštelėje puikiu smūgiu iš kairiojo atakos krašto vartininkui Roberto Abbondanzieri vilčių nepaliko puolėjas Julio Baptista.

Nepaisant to, Alfio Basiles auklėtiniai netrukus atsigavo ir pradėjo spausti varžovus, kuriuos kartą išgelbėjo vartų virpstas bei patikimas vartų sargo Doni žaidimas.

Brazilija stengėsi pasinaudoti greitomis atakomis ir ši taktika pasiteisino su kaupu – besibaigiant pirmajam kėliniui po perdavimo iš krašto patyręs vidurio gynėjas Roberto Ayala mėgino išmušti kamuolį, bet pasiuntė jį į savo vartus, priversdamas griebtis už galvų visus komandos draugus bei rinktinės gerbėjus.

Antroje mačo dalyje argentiniečiai stengėsi dominuoti ir kur kas ilgiau kontroliavo kamuolį. Visgi jų atakoms trūko įprastai šiame turnyre demonstruotos kūrybos, aštrumo ir brazilai nesunkiai likviduodavo pavojų. Ne gana to, 69 minutę dar viena jų kontrataka pasibaigė trečiu įvarčiu – Vagneris Love’as pastebėjo į baudos aikštelę įkertantį Dani Alvesą, kuris, atsidūręs vienas prieš vartininką, tiksliu smūgiu pažeme įtvirtino savu komandos pranašumą.

Po šio įvarčio Argentina palūžo ir stebuklo sukurti nesugebėjo bei buvo priversta pripažinti dar vieną nesėkmę „Copa America” finale.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.