Klaipėdoje – futbolo sirgalių genocidas

Už klaipėdiečių pinigus suremontuoti uostamiesčio centrinio stadiono tualetai – tik dėl grožio, nes per „Atlanto” rungtynes jie būna užrakinti, o sirgaliai priversti gamtinius reikalus atlikti ten, kur papuola.

Tokia situacija ne tik gadina vaizdą bei sukelia nepatogumų – nenormali tvarka tirpdo ir taip negausiai į rungtynes susirenkančių sirgalių gretas, o koks futbolas be sirgalių.

„Vakarų ekspresui” stadiono vadovybė neprisipažino, kad tualetas užrakintas, o apie absurdišką situacija sužinojęs Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos (KAMFF) prezidentas Romualdas Jonaitis pažadėjo viską išsiaiškinti.

Tuo tarpu Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius reagavo audringai.

„Didesnio absurdo išgirsti negalėjau. Apmaudu. Seniai futbolo rungtynėse bebuvau, reikės nueiti. Aš būtinai pasidomėsiu. Na, bet nesąmonė! Miestas tokius pinigus sukišo, kad stadione būtų gražiau, o dabar sirgaliai net tualetu naudotis negali! Kažkam gal protas užtemo? Absurdas didžiausias”, – negalėjo atsistebėti meras.

Visiškas absurdas

Į Klaipėdos centrinio stadiono remontą uostamiesčio Savivaldybės administracija sukišo apie 2,5 milijono litų. Tačiau atlikti darbai neturi jokios prasmės.

Ketvirtadienį per „Atlanto” rungtynes su „Žalgiriu” sirgaliai kaip visuomet gurkšnojo alų, tačiau per rungtynių pertrauką jiems teko blaškytis po visą teritoriją.

Suremontuotas tualetas buvo užrakintas. Ir toks atvejis – ne vienintelis. Žmonės piktinosi ir traukė pečiais nesuvokdami, kodėl reikia kabinti spyną ir versti sirgalius laistyti tvoras, sliūkinti į miškelį ar prašyti leidimo pasinaudoti tualetu greta esančiame viešbutyje?

Vaizdai, kai žmonės šlapindavosi, kur papuola, buvo būdingi iki stadiono remonto, tačiau situacija nepasikeitė ir dabar.

„Negali būti. Pirmą kartą tokį dalyką girdžiu. Jei tai tiesa – nenormalu. Mano nuostata labai griežta – reikės paspausti stadiono vadovybę ir išsiaiškinti, kas čia per nesąmonė. Juk dėl tokių nepatogumų prarandama dalis sirgalių. Jei dvidešimt pirmajame amžiuje gamtinius reikalus stadione, dar ir suremontuotame, reikia atlikti ant tvoros, tai paprasčiausias absurdas”, – mūsų dienraščiui sakė KAMFF prezidentas R. Jonaitis.

Stadiono vadovybė ketina iš Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos prašyti dar 5 milijonų litų stadiono remontui: suremontuoti VIP ložę, stogą, įrengti modernų apšvietimą, kėdes, uždengti 30 proc. tribūnų, įrengti modernią kasą.

Peršasi klausimas: ar su dabartiniu stadiono vadovybės požiūriu nebus taip, kad išleidus tuos 5 milijonus litų VIP ložė bus uždaryta, o futbolininkai bėgios tamsoje? Juk tualeto pavyzdį jau turime.

Imituoja darbą

„Atlanto” klubo direktorius ir vyriausiasis treneris Vacys Lekevičius, kalbėdamas su „Vakarų ekspreso” žurnalistais, iš pradžių nenorėjo nieko komentuoti.

„Aš jau pavargau kariauti, nebenoriu tų konfliktų. Penkeris metus bandau kažką keisti. Nesinori užsitraukti sirgalių nemalonės. Taip, daug kas kitaip turėtų būti tvarkoma. Mes taip ilgai kovojome, kad stadionas iš privačių rankų būtų perleistas miestui. „Atlantui” reikia ne stadiono administracijos, o stadiono. Žinoma, absoliutus absurdas yra tai, kad užrakintas tualetas, žmonės šlapinasi ant tvoros. Juk reikia saugoti kiekvieną sirgalių. Aš jau nekalbu apie tai, kad kėdės tribūnose niekada prieš rungtynes nenuvalomos, žmonės sėdasi pasitiesę laikraščius”, – absurdišką tvarką stadione komentavo V. Lekevičius.

Jis dėkojo tiems sirgaliams, kurie, nepaisydami nepatogumų, vis viena eina stebėti „Atlanto” rungtynių.

„Daug kas yra labai blogai, kalbant apie stadiono administravimą. Užtenka pažvelgti, kaip puikiai tvarkomi, tiesiog blizga „Sūduvos”, „Vėtros”, „Šilutės”, „Ekrano, kitų klubų stadionai. Pas mus ne dirbama, o tik imituojamas darbas”, – teigė „Atlanto” strategas.

Pats stadiono direktorius Romualdas Pargaliauskas ciniškai išsisukinėjo nuo atsakomybės ir tvirtino, kad tualetas visada atidarytas, nors „Vakarų ekspreso” fotoreporterio padarytos nuotraukos byloja visai ką kita.

„Ne, negali būti, atrakintas tualetas. Pirmą kartą girdžiu tokį dalyką. Nėra taip buvę. Tik vieną kartą per lietų, sekmadienį, užrakinome tualetą, kad vandens nepribėgtų. Įdomu, kas tie nepatenkintieji?” – klausė R. Pargaliauskas.

Atsakymą jis lengvai rastų nuėjęs į rungtynes ir pažvelgęs į tirpstantį sirgalių būrį.

Tikram fanui tualetų nereikia?

Futbolo aistruolis, grupės „Bavarija” narys Juozas Liesis

Džiaugiamės, kad Klaipėdoje apskritai dar žaidžiamas futbolas ir gyvuoja „Atlantas”, tad užrakinti tualetai neturėtų tapti pagrindine priežastimi neiti į varžybas. Antra vertus, aš ne pirmą kartą susiduriu su tualeto problema. Jis dažniausiai būna užrakintas, ir nesuprantu, kodėl? Matyt, tikriesiems futbolo fanams nereikia tualetų. Ir kėdžių tuomet nereikia. Automobilių stovėjimo aikštelių – taip pat. Ir stadiono nereikia, tegul žaidžia laukymėse. Nesąmonė tai, kas vyksta. Tenka eiti atlikti gamtinius reikalus į miškelį, ar į greta esantį viešbutį, tačiau kaip viskas atrodys, jei visi ten eis? O gal stadiono vadovai rūpinasi mūsų sveikata, nes reikia pamankštinti kojas?

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.