Seimo vasara: kūryba, mokslai ir saulės vonios

Metus plušėję parlamentarai prieš savaitę sulaukė neoficialių atostogų: iki rugsėjo jie gali veikti ką panorėję. Bene originaliausią būdą pailsėti nuo politikos pasirinko du Seimo nariai – pasišovė sukurti dokumentinį filmą.

Kol kas poilsiu mėgaujasi ne visi tautos išrinktieji. Nemažai Seimo narių savo kabinetų durų kol kas neužrakino, tačiau ir jų galvose – atostogos. Vieni jas praleis kaime, kitiems mielesnis poilsis užsienyje.

Gyvens palapinėje

Laisvalaikis suvienija net politinius oponentus. Pavyzdžiui, Tėvynės sąjungos frakcijos narys Julius Dautartas bei Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijos narys Skirmantas Pabedinskas dalį atostogų ketina praleisti drauge. „Posėdžių salėje mes gal ir oponentai, bet partiškumas tikrai nėra barjeras bendrauti. Su J.Dautartu jau seniai draugaujame, jis labai įdomus žmogus”, – LŽ sakė S.Pabedinskas. Drauge ketinamu praleisti laiku džiaugiasi ir J.Dautartas. „Nors darbas Seime įtemptas, apstu emocijų, man nuo kolegų bėgti nereikia. Labai bus įdomu kelias savaites su S.Pabedinsku pasinerti į kūrybą”, – pasakojo konservatorius.

Seimo narių duoną kremtantys režisierius ir žurnalistas prieš kurį laiką nusipirko filmavimo kameras ir po kelių savaičių ketina išvykti į vieną Aukštaitijos kaimą. Čia jie pradės sukti dokumentinį filmą apie kaimo, kuriame prieš daugiau nei 70 metų buvo nutiestas pirmasis šaligatvis, žmones ir jų kasdienybę. „Viso to filmavimo idėja – nykstanti ir grįžtanti Lietuva”, – tvirtino S.Pabedinskas.

Parlamentarai jau buvo nuvažiavę į kaimą prie Šventosios upės, jį apžiūrėjo, susipažino su tenykščiais žmonėmis. „Kokie ten geri žmonės! Mums ten taip patiko, kad net išvažiuoti nenorėjome”, – prisiminė parlamentaras.

Tas kelias filmavimo savaites Seimo nariai ketina apsigyventi palapinėje. „Ten sodai, gamta graži, pasistatysime palapinę ir bus gerai”, – tikino S.Pabedinskas.

Į kaimą ir į užsienį

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas” seniūnas Valentinas Mazuronis net negali pagalvoti apie atostogas su kolegomis. „Neduok Dieve! Aišku, juokauju. Jei rimtai, tai manau, kad per atostogas reikia visiškai atsiriboti nuo politikos ir pakeisti aplinką”, – įsitikinęs liberaldemokratas.

Tačiau kol kas politikas leidžia dienas Seime ir dar negalvojo, kaip atostogaus. V.Mazuronis viliasi, kad pavyks su žmona kelioms savaitėms ištrūkti į atokesnę kaimo sodybą. „Norėčiau, kad kelių šimtų metrų spinduliu nebūtų jokių žmonių, tik gamta, ežeras”, – apie idealias sąlygas svajoja Seimo narys. Gamtos prieglobstyje liberaldemokratas ketina skaityti knygas, medituoti. „Atostogos man laikas, kai gali pasikrauti energijos, generuoti idėjas”, – sakė V.Mazuronis.

Seime kol kas pluša ir Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Petras Auštrevičius. Atsipūsti po darbų jis ketina rugpjūtį. Pirmiausia politikas imsis remontuoti namus. „Jau pribrendo reikalas apsitvarkyti buitį, kai ką pasiremontuoti”, – LŽ sakė P.Auštrevičius. Vėliau kuriam laikui jis su šeima ketina vykti pailsėti į užsienį, greičiausiai į šiltuosius kraštus. „Ten jau ilsėsiuos paplūdimyje su knyga”, – atostogų planais dalijosi P.Auštrevičius.

„Darbiečiai” pluša

Į užsienį su šeima bei draugais ketina vykti ir liberalcentristas Algis Čaplikas. Jie planuoja automobiliais aplankyti kelias Europos šalis. Kelių savaičių parlamentarui visiškai pakaks, kad su naujomis jėgomis galėtų kibti į darbus. „Poilsiui man visiškai pakanka kokių 10 dienų. Tada dingstu iš orbitos, išsijungiu telefoną. Taip darau 2 kartus per metus”, – apie sau įprastas atostogas kalbėjo A.Čaplikas.

Tačiau iš orbitos dings ne visi. Visą vasarą plušėti žada „darbiečiai”. Jonas Pinskus skundėsi, kad yra pavargęs ir norėtų nors trumpų atostogų, bet kol kas to neleidžia galimybės. „Jaučiuosi nuvargęs ir pailsėti norėčiau, bet yra kaip yra. Tik savaitgaliais kokią medžioklę paplanuojame”, – pasakojo J.Pinskus.

Reikaluose paskendęs Darbo partijos lyderis Kęstutis Daukšys irgi apie atostogas negalvoja. „Pagrybausiu, pažvejosiu ir užteks, tikiuosi, kad pailsėsiu”, – vylėsi jis.

Mokosi kalbos

Kelios Seimo narės jau ištaikė progų pasilepinti keliomis laisvomis dienomis. Poilsiu kaime šiomis dienomis mėgaujasi socialdemokratė Birutė Vėsaitė. Atostogų nuotaikos jai nesugadino net lietingi ir vėsūs orai. „Tik vanduo ežere labai šaltas, išsimaudyti yra tikras išbandymas”, – juokėsi ji.

Keletą dienų poilsėti namie Klaipėdoje surado ir valstietė liaudininkė Aldona Staponkienė. „Kasdien einu pasivaikščioti prie jūros, nes nuo mano namų iki jos – vos pusantro kilometro”, – įspūdžiais dalijosi parlamentarė. Vėliau kelioms dienoms A.Staponkienė ketina vykti ir gimtąją Dzūkiją.

Tačiau Seimo narės atostogos skirtos ne vien poilsiui ir kelionėms. Bent kelias valandas per dieną moteris praleidžia prie vadovėlių – tobulina anglų kalbos žinias. „Oi, labai sunku, norisi ir į gamtą nuvažiuoti, bet ką padarysi, daviau sau žodį ir turiu išmokti”, – ryžtingai nusiteikusi A.Staponkienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.