Brazilijos teismas išdavė orderį suimti rusų oligarchą Berezovskį

Brazilijos federalinis teismas ketvirtadienį išdavė orderį suimti Rusijos oligarchą Borisą Berezovskį ir kelis populiaraus San Paulo futbolo klubo „Corinthians” direktorius, kurie įtariami plovę pinigus.

Teisėjas Fausto Martinas de Sanctisas (Faustu Martinas di Sanctisas) taip pat davė nurodymą įšaldyti šio vieno populiariausių Brazilijos klubų banko sąskaitas ir pareiškė, kad Brazilija prašys Interpolą areštuoti į Kremliaus nemalonę patekusį B.Berezovskį.

Keturi Brazilijos klubo direktoriai kitą mėnesį taip pat duos parodymus šioje byloje.

Rusijos oligarchas įtariamas sukčiavimu futbolo klubui „Corinthians” skirtomis lėšomis. Tyrimo duomenimis, B.Berezovskį dalyvaujant įsteigta investicinė grupė „Media Sports Investments” (MSI) vykdė neteisėtas finansines operacijas ir plovė pinigus, finansuodama klubą.

Be B.Berezovskio, finansiniais nusikaltimais įtarimas „Corinthians” prezidentas Alberto Dualibas (Albertu Dualibas), taip pat MSI bendrasavininkiai – iranietis Kia Joorabchianas (Kija Džurabčianas) ir investicinės grupės finansų direktorius Nojanas Bedrou (Nojanas Bedru).

Visiems įtariamiesiems taip pat inkriminuojamas nusikalstamos grupės įsteigimas. „Media Sports Investments” sąskaitos Brazilijoje įšaldytos.

„Corinthians” ir MSI bendradarbiavimo sutartis buvo sudaryta 2005 metais. Netrukus po to klubas nusipirko kelis žinomus žaidėjus ir tais pačiais metais tapo nacionalinio čempionato nugalėtoju. Nuo to laiko „Corinthians” finansavimo schemas ėmė tirti šalies teisingumo institucijos.

2006 metų gegužę B.Berezovskis jau buvo sulaikytas San Paulo oro uoste. Aštuonias valandas jis davė parodymus generaliniams prokurorams Silviu Luisu Martinsu (Silviju Luisu Martinsu) ? Rodrigu di Grandisui (Rodrigu di Grandisui) dėl jo galimų sąsajų su MSI finansiniais sukčiavimais.

Tada B.Berezovskis taip pat pareiškė, kad norėtų įsigyti iš varžytinių bankrutavusią aviacijos kompaniją „Varig”, taip pat pareiškė norįs investuoti į Brazilijos ekonomiką vieną milijardą dolerių.

Vienas iš labiausiai žinomų ir prieštaringai vertinamų dešimtojo dešimtmečio vidurio ir pabaigos Rusijos verslininkų Borisas Berezovskis šiuo metu gyvena Londone, kur pabėgo iš Rusijos 2000 metais, susipykęs su prezidentu Vladimiru Putinu.

Britanijos valdžios atsisakymas išduoti politinį prieglobstį gavusį B.Berezovskį itin erzina Rusiją, kur verslininkui iškeltos kelios baudžiamosios bylos dėl sukčiavimo stambiu mastu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.