Narkušai – bauda už įžūlumą

Kriminaline praeitimi pagarsėjęs trakiškis Stanislovas Narkevičius pravarde Narkuša gavo jau trečią teistumą.

Baudžiamojo įsakymo tvarka, tai yra teisiamajam nedalyvaujant, Trakų rajono apylinkės teismas skyrė jam 40 MGL (5200 litų) baudą už viešosios tvarkos pažeidimą.

Incidentas įvyko Trakuose prieš mėnesį. S.Narkevičius su draugu važiavo automobiliu pagrindine Trakų gatve. Prie kavinės ant ežero kranto jie pastebėjo dvi merginas. Matyt, vyrai užsigeidė linksmybių moteriškoje draugijoje, nes išlipę iš mašinos pradėjo kalbinti merginas važiuoti kartu.

Šioms atsisakius Narkuša pradėjo jas stumdyti, smaugti, koneveikti necenzūriniais žodžiais. Jis įtūžęs rėkė, esą jos dar nežinančios, kas jis toks, bet sužinosiančios. Merginų laimei, pro šalį važiavo policijos patrulių ekipažas. Šiaip ne taip ištrūkusios jos pribėgo prie policininkų. Šie įsisodino merginas į automobilį.

Tuokart Narkuša nebuvo sulaikytas, nes merginos sakė dar pagalvosiančios, ar rašyti policijai pareiškimą dėl įvykio. Viena iš nukentėjusių merginų neseniai atvyko gyventi į Trakus. Ji dirba Trakų rajono apylinkės prokuratūroje prokuroro padėjėja.

Po kelių dienų nukentėjusios merginos dėl incidento kreipėsi tiesiai į Vilniaus apygardos prokuratūrą. S.Narkevičius iš karto buvo sulaikytas, jo namuose darytos kratos. Savo kaltę jis pripažino, tad pareigūnai nematė reikalo prašyti jo suėmimo. Po apklausos S.Narkevičius buvo išleistas namo. Šiomis dienomis Vilniaus apygardos prokuratūra jau gavo teismo nuosprendį.

Tai jau trečias S.Narkevičiaus teistumas. 1990-aisiais jis buvo teistas už chuliganizmą, 1997 metais – už savavaldžiavimą. Kartą jis buvo sulaikytas kaip įtariamasis turto prievartavimu, bet kaltės nepavyko įrodyti. Policijos pareigūnai gerai atsimena tą sulaikymą. Narkušą tuomet jie vijosi daugiau kaip 10 kilometrų. Jis tuos kilometrus sugebėjo nuvažiuoti automobiliu, kurio padangos buvo peršautos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.