Blogi orai palangiškius suvienodino su poilsiautojais

Nors palangiškiai džiūgavo dėl išankstinių prognozių esą ši vasara bus karščiausia per pastarąjį dešimtmetį, tačiau nesiliaujantis lietus ir vėjas optimizmą sekina.

Pastebimai ištuštėjusios gatvės, mažai lankytojų kavinėse, smarkiai praretėjusi minia ant jūros tilto… Toks vaizdas primena rudenį, kai kurortas skaičiuoja vasaros uždarbį.

Prie pat jūros įsikūrusios picerijos „Šachmatinė” pamainos vadybininkė Kristina sakė, kad lietingomis dienomis lankytojų skaičius sumažėja trigubai.

Anot vadybininkės, šiuo metu situacija šiek tiek panaši į žiemos sezoną, kai poilsiautojai suplūsta tik savaitgaliais, o eidami jūros link užsuka ir į „Šachmatinę”. Pasak pokalbininkės, šioje picerijoje daugiausiai žmonių būna nuo liepos vidurio iki rugpjūčio 20 dienos.

Kiek atokiau nuo centro ir J. Basanavičiaus gatvės įsikūrusios poilsiautojų ir palangiškių pamėgtos kavinės „Luiza” savininkė Irena Staponienė pajuokavo, kad blogi orai poilsiautojus ir vietos gyventojus sustatė į vieną gretą. Jei anksčiau palangiškį buvo galima atskirti vien iš neįdegusios odos, tai dabar visi tapo vienodi.

Pasak I. Staponienės, nors lankytojų kavinėje netrūksta, tačiau blogesniu oru žmonės mažiau perka, labiau mėgsta kavą ir arbatą. Verslininkė viliasi, kad tikroji vasara dar ateis, ir ne tik jai, bet ir visiems palangiškiams prasidės geros dienos.

Vieno populiariausių Palangoje naktinio klubo „Laukinių vakarų salūnas” administratorė Diana sakė, kad lietus kartais pakoreguoja iki paryčių veikiančio klubo programą.

Nors į renginius, kuriuos organizuoja atvykę kolektyvai, blogu oru bilietai parduodami iki 20 procentų pigiau, tačiau yra buvę atvejų, kai nepavyko surinkti nė 30 žiūrovų, ir koncertas neįvyko.

Miesto centre įsikūrusio viešbučio „Mėguva” administratorė Tatjana pasidžiaugė, kad, nepaisant blogo oro, žmonės kambarius užsisako iš anksto ir vis tiek važiuoja prie jūros.

Administratorės manymu, taip yra dėl palyginti žemų kainų bei geros geografinės padėties. Be to, tokių vienos žvaigždutės viešbučių Palangoje kasmet mažėja.

Poilsiautojų antplūdžio, kaip ir kasmet, čia laukiama nuo liepos vidurio, ir iki rugpjūčio vidurio visos vietos kasdien būna užimtos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.