Irake žuvo „Reuters” fotografas ir vairuotojas

Bagdade ketvirtadienį žuvo irakiečių fotografas ir vairuotojas, dirbę naujienų agentūrai „Reuters”, pranešė tarptautinė naujienų ir informacijos kompanija.
22 metų fotografas Namiras Nooras-Eldeenas (Namiras Nuras Eldinas) ir 40 metų vairuotojas Saeedas Chmaghas (Saidas Čmagas) žuvo Rytų Bagdade, kai čia vyko JAV pajėgų ir kovotojų susirėmimai.

Kaip jie žuvo, kol kas neaišku, tačiau liudinininkai pasakojo tame rajone girdėję sprogimą. Irako policija tvirtino, kad galėjo sprogti JAV karinio orlaivio numesta bomba arba minosvaidžio sviedinys.

Nuo 2003 metų, kai JAV vadovaujamos pajėgos nuvertė Saddamą Husseiną (Sadamą Huseiną), Irake žuvusių „Reuters” darbuotojų skaičius pakilo iki šešių.

„Dar kartą gedime dėl kolegų, kuriuos ištiko ankstyva mirtis atliekant darbą Irake”, – teigė „Reuters” generalinis vadovas Tomas Gloceras (Tomas Gloseris).

„Mūsų užuojautos ir mintys šiandien yra su jų šeimomis, draugais ir kolegomis”, – pridūrė T.Gloceras.

„N.Nooro-Eldeeno ir S.Chmagho indėlis nušviečiant įvykius Irake buvo gyvybiškai svarbus. Jie, kaip ir kiti kolegos iš „Reuters”, žuvo dirbdami darbą, kuriuo tikėjo”.

„Reuters” vyriausiasis redaktorius Davidas Schlesingeris (Deividas Šlesingeris) teigė, kad šių darbuotojų žūtys tragiškai priminė apie pavojus, kuris gresia žurnalistams, rengiantiems reportažus apie karą Irake.

„Darbas, kurį dirba mūsų reporteriai, yra labai svarbus – pranešti pasauliui, kas kiekvieną dieną vyksta Irako gatvėse”, – sakė D.Schlesingeris.

„Reuters” toliau darys viską, kad apsaugotų žurnalistus, kurie turi dirbti pavojingomis ir sudėtingomis sąlygomis, bet turi ir teisę atlikti savo darbą”, – pažymėjo jis.

N.Nooras-Eldeenas buvo nevedęs. S.Chmaghas buvo vedęs ir augino keturis vaikus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.