Prezidento komanda yra veikli, sako V.Adamkus

Praėjus trejiems antrosios kadencijos metams, prezidentas Valdas Adamkus teigia neabejojantis dabartinės savo komandos darbo kokybe, pasitikįs patarėjų profesionalumu ir esąs patenkintas jų veikla.
„Komanda yra pilnai suformuota. Dirbome labai tikslingai, žinome, ką turime padaryti. Esu jiems (komandos nariams -BNS) dėkingas”,- spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė V.Adamkus.

Anksčiau V.Adamkaus antrosios kadencijos komanda neretai sulaukdavo politologų priekaištų, esą ji silpnesnė nei pirmasis patarėjų korpusas 1998-2003 metų kadencijoje. Politologų vertinimu, V.Adamkaus patarėjams stigo naujų idėjų, darbo patirties, nebuvo ryškaus lyderio.

2004 metų liepą antrą kartą prezidento pareigas pradėjusio eiti V.Adamkaus komandoje pareigūnų kaita buvo gana žymi. Prezidentūrą dėl įvairių priežasčių paliko ne tik žemesnio rango tarnautojai, bet ir kelių grupių vadovai.

Užpernai pavasarį Prezidentūrą paliko patarėja teisės klausimams Toma Birmontienė, tapusi Konstitucinio Teismo teisėja. Iš Prezidentūros išėjo ir Socialinės politikos grupės patarėja Audronė Morkūnienė, grįžusi dirbti į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją. Buvo nuspręsta sujungti į vieną Prezidentūros Ekonomikos ir regioninės plėtros bei Socialinės politikos grupes. Dabar Ekonominės ir socialinės politikos grupei vadovauja žinomas ekonomistas Ramūnas Vilpišauskas.

Buvęs V.Adamkaus spaudos tarnybos vadovas Marius Lukošiūnas laimėjo konkursą dirbti UNESCO atstovybėje Maskvoje. Kiek vėliau iš šios tarnybos pasitraukė prezidento patarėjo pareigas ėjęs žurnalistas Valdas Bartasevičius.

Pernai metų sausį darbą Prezidentūroje į tarnybą Briuselyje iškeitė Vidaus politikos grupės patarėjas Arnoldas Pranckevičius. Vėliau, kilus skandalui dėl galimo interesų konflikto įsigyjant būstą, atsistatydino patarėjas užsienio politikos klausimais Edminas Bagdonas ir patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Rytis Muraška.

Pernai vasarą dėl nesutarimų su Aukščiausiojo Teismo vadovu iš patarėjo teisės klausimais atsistatydino Haroldas Šinkūnas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.