Kriptografinė mikroschema apsaugos spausdintuvus nuo padirbtų kasečių

Turbūt niekam nereikia aiškinti, kokius pinigus uždirba spausdintuvų gamintojai parduodami papildomas medžiagas, o ypatingai spausdintuvų kasetes. Todėl stambiuosius gamintojus, kurių kasetės kainuoja nemažai, verčia susirūpinti finansiniai praradimai dėl rinkos prisotinimo „nelegaliais” ar pigiais spausdintuvų papildymais, panaudotomis kasetėmis, užpildytomis bet kokio tipo rašalu ir t.t. Ypatingas gamintojų dėmesys savo produkcijos ir pelno apsaugai neturėtų stebinti, ypač, kai netrukus bus kuo nuo tokių dalykų gintis.

Kompanija „Cryptography Research Inc.” pristatė mikroschemą „CryptoFirewall”, kuri turėtų žymiai apsunkinti neoriginalių spausdintuvų kasečių naudojimą. Ši kompanija turi rimtą galimybę savo produkcija sudominti bet kokį stambų spausdintuvų ir jų dalių gamintoją, o tam yra kelios priežastys: technologinės ir finansinės.

Finansinė reikalo pusė yra gan aiški – kompanijų spausdintuvų gamintojų praradimai sudaro maždaug 60 mlrd. JAV dolerių per metus. Todėl visa tai, kas gali nors kiek užtvenkti šią pinigų upę, tekančią per prekių ženklų pirštus, turės paklausą.

Antra priežastis – teorinis CRI technologijos tobulumas. Ši kompanija nėra naujokas kriptografijoje bei versle. „CryptoFirewall” mikroschema sėkmingai naudojama mokamos televizijos sferoje ir saugo nuo nesankcionuotos kanalų peržiūros. 25 milijonai JAV gyventojų net nesusimąsto apie tai, kad jiems vargu ar pavyks išblokuoti savo televizijos imtuvą.

Šios mikroschemos užduotis paprasta: leisti spausdintuvams dirbti tik su „teisingomis” kasetėmis. Jokių techninių detalių apie tai, kaip konkrečiai bus vykdomas šis „naudingas” darbas, CRI neatskleidžia. Aišku, saugumo sumetimais. O ir konkurentai nesnaudžia, todėl galima suprasti tokį paslaptingumą. Tačiau apsaugos metodas yra paskelbtas ir ganėtinai paprastas: esmė yra tame, kad „CryptoFirewall” generuoja atsitiktinį kodą kiekvienai spausdintuvo kasetei. Tai, visų pirma, leidžia įdiegti saugumą gamybos etape. O antra vertus, pigių kasečių mėgėjams reikės laužti kiekvieną kasetę atskirai. CRI supranta, kad bet kokį kodą galima nulaužti, o bet kokią apsaugą apeiti. Tačiau viena yra perprogramuoti spausdintuvą, o visai kita – daryti tai kiekvieną kartą su kiekviena atskira spausdintuvo kasete. Ne visai pelningas, o ir varginantis procesas…

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.