JAV ugniagesiai užsipuolė buvusį Niujorko merą dėl veiksmų po rugsėjo 11-osios

Ugniagesių profesinė sąjunga trečiadienį užsipuolė prezidento posto siekiantį respublikonų kandidatą Rudolphą Giuliani (Rudolfą Džulianį) dėl jo veiksmų po 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro išpuolių, pareiškę, kad jis nepagrįstai pelnė visuotinę pagarbą už tvirtą vadovavimą.

Tarptautinė ugniagesių asociacija (TUA) pristatė dokumentinį filmą ir tinklalapį, kuriuose buvęs Niujorko meras R.Giuliani kritikuojamas už tai, kad nesuteikė dirbančių radijo imtuvų gelbėtojams ir nutraukė žuvusiųjų paieškos darbus Pasaulio prekybos centro griuvėsiuose, nors nebuvo surasti visų aukų palaikai.

„Mes turime užtikrinti, kad visi mūsų nariai žino tikruosius R.Giuliani darbus”, – sakė TUA prezidentas Haroldas Schaitbergeris (Haroldas Šaitbergeris) 13 minučių trukmės filme, kuriame pateikiami R.Giuliani nepalankūs ugniagesių ir aukų artimųjų liudijimai.

Po rugsėjo 11-osios atakų TUA ir buvęs Niujorko meras dažnai apsikeisdavo griežtais kritikos žodžiais. Ir šį kartą R.Giuliani rinkimų kampanijos štabo atstovai suskubo apkaltinti profesinę sąjungą politiniais žaidimais.

„Laimei, eiliniai ugniagesiai įžvelgia skirtumą tarp politikos ir vadovavimo”, – viso rinkimų kampanijos štabo vardu sakė Lee Ielpi (Li Ilpis), į pensiją išėjęs ugniagesys ir tvirtas R.Giuliani rėmėjas.

Visuomenės nuomonės apklausose R.Giuliani populiarumu gerokai lenkia kitus respublikonų pretendentus į prezidento postą.

TUA nusitaikė į pagrindinį jo rinkimų kampanijos akcentą – visuotinę pagarbą, kurią buvęs Niujorko meras pelnė už tai, kaip vadovavo rugsėjo 11-osios teroro išpuolių nuniokotam miestui.

R.Giuliani nedalyvavo kovą Vašingtone organizuotame kandidatų forume, kurį rėmė profesinė sąjunga. Tarp 280 tūkst. TUA narių yra beveik po lygiai respublikonų ir demokratų. Sąjunga du kartus buvo parėmusi R.Giuliani kandidatūrą į mero postą.

2004 metų prezidento rinkimuose profesinė sąjunga parėmė Johną Kerry (Džoną Kerį).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "JAV ugniagesiai užsipuolė buvusį Niujorko merą dėl veiksmų po rugsėjo 11-osios"

  1. x

    😡 „keistai” atbudo ir užsipuolė praėjus 6 metams….. o gal kas riebiai pamokėjo ? 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.