Tebeieško vietų laiveliams

Sunkiai sekasi surasti vietas mažiesiems laiveliams švartuoti.

Nuo liepos 16 dienos bus pradėtos rekonstruoti Pilies įlankos krantinės. Žmones į delfinariumą plukdantys laiveliai turėtų palikti įprastas švartavimosi vietas.

Dalis laivelių, kurie pralenda pro Pilies tilto apačią, galės stovėti Danės upėje tarp Pilies ir Biržos tiltų. Kiti ieško laikino prieglobsčio žvejų uostelyje. Ten pilna žvejų laivų. Prašalaičiams kol kas bus leidžiama švartuotis tik prie tos krantinės, kur iškraunamos žuvys.

Mažųjų laivų savininkai aiškino, kad tokia tvarka jiems netinka. Vienas žmogus turi nuolatos budėti laivelyje, nes nežinia, kada prireiks krantinės žuvims iškrauti. Iš viso reikia kažkur priglausti apie 20 mažųjų laivelių. Ne visos krantinės jiems tinka, nes yra per aukštos ir negalima įlaipinti ir išlaipinti keleivių.

Nėra kur švartuoti laivelių ir Smiltynėje prie delfinariumo.

Vakar Klaipėdos mažųjų laivų asociacijos prezidentas Algirdas Valentinas su miesto meru ir pasieniečiais aiškinosi, kur Smiltynėje turėtų švartuotis žmones į Jūrų muziejų keliantys laiveliai.

Tik sutvarkius pasieniečių krantines Smiltynėje, dalis jų, apie 20 metrų, bus skirta mažiesiems laiveliams švartuoti. Tačiau laivų savininkams rūpi, kur iki tol laikyti laivelius. Kol kas atsakymo nėra. Tebeieškoma vietų, kur laikinai šalia Jūrų muziejaus švartuoti laivelius.

A.Valentinui mažųjų laivelių atstovų vardu liepta raštiškai kreiptis į Uosto direkciją ir kartu ieškoti galimybių, kur ir kaip žmones į Smiltynę keliančius laivelius švartuoti vienoje ir kitoje marių pusėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.