Džiazuojančios sielos miestui meldžia sausros

Vakar „Baroti” galerijoje buvo atidaryta pirmoji XIV Pilies džiazo festivaliui skirta fotografijų paroda, o šįvakar Klaipėdos piliavietėje senovinių pabūklų salvės paskelbs oficialią keturias dienas ir naktis truksiančios siautulingos džiazo fiestos pradžią.

Svarbiu atidarymo ceremonijos akcentu taps ir skulptūros kruizinių laivų terminale atidengimas. Jūreiviška kepuraite mojantį berniuką su šuniuku vaizduojančią skulptūrą „Vaikystės svajonė” miestui dovanos bendrovė „Pamario restauratorius”.

Festivalio rengėjai meldžia, kad džiazo šventę aplenktų lietus.

Nors šventės data dėl nepalankių oro sąlygų šiemet buvo perkelta iš pirmojo birželio savaitgalio į vidurvasarį, sinoptikai prognozuoja, kad Klaipėdoje savaitgalį gali palyti.

Mėgindami nuvyti išpranašautą lietų ir norėdami parodyti, kad yra pasiruošę gamtos netikėtumams, šventės rengėjai juokaudami įsigijo keliolika porų spalvingų „kaliošų”.

„Kai tik nupirkau pirmą porą kaliošų, dangus virš Klaipėdos netrukus išsigiedrijo. Imu tikėti prietarais. Galbūt keliolika porų linksmos avalynės nugins lietų, – šypsojosi viena festivalio organizatorių Inga Grubliauskienė. – O jei visos džiazuojančios sielos, laukiančios ypatingų šio festivalio žvaigždžių pasirodymų sukalbėtų po maldelę ar kokį užkalbėjimą, gal išties vietoj lietaus galėtume mėgautis vien tik džiazo žvaigždžių liūtimi scenoje”, – juokėsi ji.

Renginio globėjas Vytautas Grubliauskas teigė, kad šiemet festivalio užmojai buvo didžiausi ir sunkiausiai realizuojami, palyginti su ankstesniais, tačiau iki šiol visi organizaciniai reikalai sprendžiami sklandžiai.

„Galiu tik pakartoti tai, ką sakau kasmet – šiemet festivalis bus pats geriausias iš visų, o geram džiazui nėra blogo oro”, – juokavo ir Seimo narys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.