Futbolo banditai iš Lenkijos neskųs nuosprendžių

Vilniuje stadioną nusiaubusiems Lenkijos aistruoliams skirtos baudos arba areštas. Lenkijos konsulas tikina, kad teismo sprendimai nebus skundžiami.

Vakar prieš teismą stoję Varšuvos futbolo komandos „Legia” aistruoliai anaiptol neatrodė atgailaujantys. Paskelbus nuosprendį vienas jų, surakintomis rankomis išvedamas iš posėdžių salės, rėkė įžeidžiamus žodžius koridoriuje susibūrusiems žurnalistams.

Pareigūnai įtaria, kad teisiamieji nėra tie, kurie aršiausiai elgėsi stadione. Neoficialiais duomenimis, manoma, jog pagrindiniai riaušininkai jau išvyko iš Lietuvos.

Teismo posėdžiai vyko ir pirmadienį, ir antradienį. Bylos iškeltos 16 lenkų aistruolių. Visi jie tvirtino atvykę į Lietuvą palaikyti savo komandos. Dabar 7 sirgaliams reikės pabūti Vilniuje ilgiau, nei ketino – teks pasėdėti areštinėje. Jiems skirta nuo 5 iki 15 parų arešto už viešosios tvarkos pažeidimus bei chuliganizmą. Kiti 9 atsipirko baudomis nuo 100 iki 300 litų. Skirdamas bausmes teismas atsižvelgė į tai, kur ir kokius veiksmus atlikdami jaunuoliai buvo sulaikyti.

Geriau pasėdės trumpiau

Teismo posėdžiuose dalyvavo ir Lenkijos konsulas Lietuvoje Marekas Martinekas. Jis kalbėjosi su kiekvienu teisiamuoju. Konsulas tikino, kad teismo nuosprendžiai nebus skundžiami.

„Patys pagalvokite, ar verta skųsti. Tiems, kuriems skirtas areštas, daugiausia po 15 parų galės išeiti į laisvę ir važiuoti namo. O jei skųstume, sėdėtų visas 30 parų iki naujo bylos nagrinėjimo”, – LŽ sakė M.Martinekas.

Kai kurie aistruoliai sugebėjo pasižymėti dar iki rungtynių. „Nė nemačiau jų, mane kavinėje sulaikė”, – atviravo vienas nuteistasis. Tačiau tokių – vos keli. Kiti į policiją buvo pristatyti iš stadiono.

Siautėjo nepatenkinti rezultatu

Per mačą, kai teisėjas paskelbė pertrauką tarp kėlinių, lietuviai pirmavo rezultatu 2:0. Tuo jie įsiutino lenkų aistruolius. Vos prasidėjus pertraukai atvykėliai puolė niokoti stadiono. Metaliniais strypais, petardomis, plytomis apsiginklavę jaunuoliai laužė kėdes, daužė reklaminius stendus ir biotualetus. Nuolaužas jie svaidė į tribūnose sėdėjusius žiūrovus. Šie buvo bejėgiai ką nors padaryti. Tėvai spaudė prie savęs iš baimės rėkiančius vaikus.

Policija, turėjusi saugoti stadioną, buvo vangi. Pareigūnai nesugebėjo sutramdyti chuliganų. Padėtis pasitaisė tik iškvietus pastiprinimą. Tačiau rungtynes teko nutraukti. Stadionas buvo taip nuniokotas, kad futbolininkai nebegalėjo toliau jame žaisti. Jau vėliau, kai riaušės buvo nuslopintos, policija paprašė žiūrovų kurį laiką likti vietose. Pareigūnai baiminosi, kad lenkai, kurių į Lietuvą atvyko apie pustrečio tūkstančio, neužpultų iš stadiono išeinančių žmonių.

Tirs ir lenkai

„Legios” aistruoliai gerai pažįstami ne tik Lenkijoje, bet ir už jos ribų. Ne pirmą kartą per rungtynes jie elgiasi itin agresyviai. Po incidento Vilniuje ketinama prašyti, kad komanda nebeskirtų sirgaliams specialių autobusų vykti į varžybas. Tikimasi, jog tada į rungtynes atvažiuos tik pavieniai aistruoliai. Be to, šiandien bus svarstoma, ar skirti klubui „Legia” pralaimėjimą rezultatu 0:3, nes mačas nebaigtas dėl jo aistruolių kaltės.

Neoficialiais duomenimis, lenkai mūsų pareigūnams pranešė, kad irgi atliks riaušių stadione tyrimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.