Už pareigūnų klaidas sumokės valstybė

Už akių nuteistas klaipėdietis iš valstybės prisiteisė kelis tūkstančius litų.

33 metų Rolandas Razgaitis prašė teismą priteisti policijos pareigūnų bei teismo darbuotojų jam padarytą neturtinę žalą, kurią buvo įvertinęs 120 tūkstančių litų.

Apie tai, kad prieš keletą metų Šiauliuose buvo nuteistas, R.Razgaitis sužinojo 2004 metais, kai gavo antstolių raginimą apmokėti teismo išlaidas. Jis sužinojo ne tik tai, kad metus sėdėjo už vagystę. Pasirodė, jog vyras du kartus buvo baustas administracine tvarka, nes neblaivus pasirodė viešoje vietoje.

Paaiškėjo, kad dar 1999 metais Šiauliuose klaipėdiečio asmens duomenimis pasinaudojo senas jo draugas Raimondas Dunauskas. Pastarasis buvo tardomas, o vėliau nuteistas ir net kalėjo, tačiau visur buvo vadinamas R.Razgaičio vardu ir pavarde.

Nei tardytojai, nei teisėjai nepastebėjo, kad asmens byloje – ne to asmens nuotrauka.

Kai R.Razgaitis pradėjo aiškintis su pareigūnais, kaip atsitiko, kad jo duomenimis pasinaudojo kitas žmogus, darbovietėje kilo nesusipratimų. Bendrovės, kurioje dirbo ir buvo bendrasavininkiu, akcininkai suabejojo R.Razgaičio sąžiningumu. Vyras buvo priverstas parduoti savo akcijas be pelno ir patyrė nuostolių.

Jo tėvų namuose ne kartą lankęsi pareigūnai suteikė šeimai nemalonių išgyvenimų.

Pripažinęs, kad žmogus nukentėjo nuo nerūpestingų tardymo bei teismo darbuotojų veiksmų, teismas nukentėjusiajam priteisė tik 6 tūkstančius litų neturtinei žalai atlyginti. Dar 2 tūkstančiai litų priteisti R.Razgaičio advokato paslaugoms apmokėti.

Kadangi konstatuota, jog žala atsirado dėl netyčinių pareigūnų veiksmų, priteistą sumą turės sumokėti ne netikusiai dirbę darbuotojai, o jų darbdavė – valstybė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.