Džiazo festivalio rengėjai: „Suveikė kiaulystės dėsnis”

Jau šią savaitę Klaipėda paskęs džiazo jūroje. Liepos 12-15 dienomis vyksiantis Pilies džiazo festivalis ir vėl nudžiugins uostamiestį tradicine muzikos fiesta. Organizatorių teigimu, pasiruošimo darbai vyksta sklandžiai, tačiau dėl oro sąlygų šiemet iškilo papildomu rūpesčių.

Šiais metais festivalis vyks mėnesiu vėliau nei pernai. Renginys perkeltas tikintis palankesnių oro sąlygų. Tačiau keliais savaites trukusios liūtys išgąsdino renginio organizatoriams ir muzikos mėgėjus.

Didžiausią galvos skausmą, Klaipėdos Pilies džiazo festivalio prezidentės Ingos Grubliauskienės teigimu, organizatoriams kelia kylantis vandens lygis Danės upėje. Upei išsiliejus, iškiltų susisiekimo problemų, kurias būtų sunku operatyviai išspręsti.

Paklausta, ar organizatoriai nesigaili perkėlę festivalio datą iš birželio į liepos mėnesį, I. Grubliauskienė atsakė: „Niekada nereikia gailėtis to, ką padarei. Reikia gailėtis tik to, ko nepadarei. Oras – toks reiškinys, kurio negali prognozuoti. Šį kartą tiesiog suveikė kiaulystės dėsnis. Nepaisant to, iki festivalio dar liko laiko, ir tikimės, kad orai pasitaisys.”

Organizatorių teigimu, Pilies džiazo festivaliui ir ne pirmus metus į jį susirenkančiai miniai muzikos mėgėjų lietus niekada nebuvo problema. Todėl ir šiemet tikimasi, kad festivalis praeis be didesnių nesklandumų. Tačiau ar ir kitais metais festivalis vyks tuo pačiu metu, organizatoriai atsakyti negalėjo.

* Klaipėdos Pilies džiazo festivalio atidarymo ceremonija vyks liepos 12 dieną, 18 valandą, Klaipėdos piliavietėje.
* Tą pačią dieną, 18.30 val., Kruizinių laivų terminale bus atidaryta skulptūra „Vaikystės svajonė”.
* Festivalio atidarymo koncertas vyks ketvirtadienį, 19.30 val., Klaipėdos koncertų salėje
* Penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį nuo 19 val. koncertai tradiciškai vyks Teatro aikštėje, po jų – „Jam session” klube „Kurpiai”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.