Palangoje – svajingi poezijos ir muzikos vakarai

Po „Palangos vasaros” festivalio sparnu – svajinga poilsiautojų ir palangiškių pamėgta poezijos ir muzikos šventė „Ramios, malonios vasaros naktys…”. Kilnioje Tiškevičių rūmų aplinkoje vyks penki teatrališki poezijos vakarai, kiekvienas – su atskira tematika, giliomis mintimis ir malonia atmosfera.

Šį ciklą liepos 22 d. 20 val. Gintaro muziejaus terasoje pradės pirmasis – „Meilės vakaras”. Dainas atliks ir eiles meilės tema skaitys aktorė Nijolė Narmontaitė, o jos švelniam balsui pritars Tomo Strimaičio muzika. Šio vakaro proga Gintaro muziejuje bus eksponuojamos poeto ir fotografo Albino Kuliešio fotografijos. Teatrališkumu žavės Sigitos Jakubonienės kurtos kaukės, o gyvo judesio vakarui suteiks šokio grupės „Arabeska”, vadovaujamos Jolantos Gražulevičienės, choreografinės kompozicijos.

Kitas ciklo vakaras poezijos ir romantikos mylėtojus sukvies liepos 28 d. 20 val. į Gintaro muziejaus terasą, kur vyks teatrinė impresija „Geismas gyventi”. Programoje – laiko neįveikiami M. K. Čiurlionio literatūrinio palikimo fragmentai. Eiles skaitys aktoriai Virginija Kochanskytė ir Petras Venslovas.

Rugpjūčio 3 d. 20 val., Gintaro muziejaus Židinio menėje vyks ypatingas – poeto Justino Marcinkevičiaus kūrybos vakaras. Svečių lauks jaukus susitikimas su pačiu poetu ir jo eiles skaitysiančiu žinomu aktoriumi Vytautu Paukšte.
Justinas Marcinkevičius Palangoje labiausiai vertina vėsų rūmų parką, o pats poilsiauti labiau mėgsta kaimo aplinkoje, namelyje žmonos tėviškėje Kėdainių rajone. Praeitą vasarą poeto kūrybos vakaras maloniai nustebino žmonių antplūdžiu ir dėmesiu gyvam lietuvių poezijos klasikui.
„Ko gero, Lietuvoje nėra mokyklos, kurioje man nebūtų tekę skaityti savo eilėraščių, – prisimindamas Atgimimo laikus praėjusias metais „Lietuvos rytui” prisipažino poetas, – Paskutiniu metu stebiu augantį literatūros poreikį.”

„Ramios, malonios vasaros naktys…” kvies į dar vieną autorinį vakarą, kuriame susitiks trys kūrėjų kartos – tėvas ir sūnus Donatas ir Raimundas Banioniai, taip pat ir jaunasis anūkas. Kūrybos vakaras, vedamas Viktoro Gerulaičio, vyks jaukioje Gintaro muziejaus terasoje, rugpjūčio 10 d. 20 val.

Poezijos vakarų ciklą rugpjūčio 15 d. 20 val. Gintaro muziejaus terasoje užbaigs gili ir prasminga programa „…Iš ilgesio visa tai”, skirta Vytauto Mačernio ir Henriko Nagio poezijai. Eiles skaitys aktorius Andrius Bialobžeskis, o jam fleita akompanuos Andrius Radziukynas.

„Poezijos vakarus rengiame jau ne pirmus metus ir džiaugiamės jų populiarumu. Tai byloja, kad žmonės į Palangą atvyksta ieškoti ne tik aktyvių pramogų, bet ir ramaus susikaupimo, romantikos ir įkvėpimo naujiems darbams”, – džiaugiasi festivalį „Palangos vasara” organizuojančios koncertinės agentūros „Klasikos projektai” prezidentas Romualdas Petraitis.
Bilietai į poezijos vakarus kainuos nuo 10 iki 15 Lt, juos įsigyti galima bus renginio vietoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.